Stanje na putevima u BiH

Oprezno vozite: Jak vjetar stvara snježne nanose

Hronika 20.01.17, 08:18h

Oprezno vozite: Jak vjetar stvara snježne nanose
Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila

 

Sporiji saobraćaj jutros je na putnim pravcima Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, zbog ugaženog snijega na kolovozu.

 

Zbog izrazito niskih temperatura moguće je mjestimično formiranje poledice na kolovozu, a posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima.

 

Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.

 

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Na dionici Livno-Šuica vozačima se savjetuje poseban oprez, zbog većeg broja divljih konja na kolovozu.

 

Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

 

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tokom dana saobraća usporeno.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI