svaka žena treba da zna

Ako ste ih zaboravili, odmah se podsjetite na ovih pet istina o muškarcima

Lifestyle 19.01.17, 15:50h

Ako ste ih zaboravili, odmah se podsjetite na ovih pet istina o muškarcima
Da nam olakša spoznavanje suprotnog spola, psihoterapeut i stručnjak za veze Jed Diamond smatra kako ovo žene trebaju znati o muškarcima

 

Često čujemo da su muškarci i žene kao psi i mačke, potpuno različiti. No, to ne znači da smo svi mi nedokučivi. Naravno, nekoga je teže za shvatiti, a nekoga lakše.

 

Da nam olakša spoznavanje suprotnog spola, psihoterapeut i stručnjak za veze Jed Diamond smatra kako ovo žene trebaju znati o muškarcima


1. Sličniji smo nego što mislimo


Iako postoji knjiga koja naglašava naše međusobne razlike, "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere", čini se da ipak nismo baš toliko različiti. Svi mi žudimo za ljubavlju, želimo da nas se vidi i čuje, da smo zbrinuti i da nam se pruža potpora u životu.
 

2. Međusobne razlike trebamo poštovati


Samo zato što je jedan spol drugačiji od drugog ne znači da je i bolji. Ovdje je važno uzeti u obzir da su ženski i muški organizmi različiti, stoga je najbolji način za razumjeti drugu osobu na individualnoj razini, a ne kroz spolno obilježje.


3. Muškarci trebaju biti bliski s drugim muškarcima


Tijekom odrastanja dječake zbunjuje što to točno znači biti muškarac, naučeni su bojati se emocionalne intimnosti s drugim muškarcima, jer smatraju da bi im to umanjilo muškost. Postali su izolirani zbog ranih distanciranja od očeva i straha od bliskosti s drugim muškarcima. No, međusobna bliskost može samo poboljšati njihovu ulogu oca, supruga i čovjeka.

 

4. Muškarci žude za ženama, ali ih se i boje


Obično se žene boje muškaraca jer su fizički veći i snažniji. No, iako muškarci žude za žene, i oni se njih boje. Boje se emocionalnog odbacivanja, ali i činjenice da im žena prevladava u životu. Upravo zbog toga što nemaju jako središte unutar svog muškog identiteta, u ženama traže taj centar, no istovremeno ih je strah da će im život "preplaviti" žena.

 

5. Muškarci žele vezu baziranu na jednakosti, ljubavi, međusobnoj podršci i prihvaćanju


U današnje vrijeme svi se osjećamo nesigurno, izvan ravnoteže i preplašeno, potrebni smo jedni drugima više nego ikad. Stoga čvrst i uspješan brak može biti neizmjeran izvor sreće i životne podrške. Trebamo se fokusirati na ljubav, prestati se bojati te početi komunicirati na zdrav način.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI