Predsjednik RS ne gubi nadu

Dodikov savjetnik: Ako je na listi, Trump će ga skinuti

Front 17.01.17, 20:00h

Dodikov savjetnik: Ako je na listi, Trump će ga skinuti
Mediji su danas objavili informaciju da je Dodik dospio na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, ali ta vijest još uvijek nije potvrđena iz zvaničnih izvora

 

Ako su tačne informacije da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dospio na crnu listu SAD, to se može protumačiti kao očajnički potez odlazeće američke administracije, ali može se očekivati da ga nova administracija skine sa te liste, rekao je savjetnik predsjednika RS-a Aleksandar Vranješ, prenosi Srna.

 

"S obzirom na to da je nova administracija do sada pokazala dobru volju, možemo očekivati da on bude skinut sa te liste", rekao je Vranješ za Sputnjik.

 

On ističe da je važno naglasiti da se, ukoliko je Dodik i stavljen na potencijalnu američku crnu listu, to formalno moglo desiti samo ukazom odlazećeg predsjednika SAD Baracka Obame. Vranješ kaže da je za Banjaluku važna informacija da je novi predsjednik Donald Trump još ranije izjavio da će poništiti čitav niz ukaza te vrste kad preuzme dužnost, piše Srna.

 

On je rekao da će ovakav potez odlazeće administracije SAD samo učvrstiti Dodikovu namjeru da uloži dodatne napore da sa novom Trumpovom administracijom izgradi kvalitetne odnose. Prema njegovim riječima, ako su SAD uvele sankcije Dodiku to je odmazda State Departmenta jer je odbio zahtjeve američkog zvaničnika Hoyta Yeeja, koje je saopštio Dodiku u nedavnom telefonskom razgovoru.

 

Podsjećamo, mediji su danas objavili informaciju da je Dodik dospio na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, ali ta vijest još uvijek nije potvrđena iz zvaničnih izvora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI