Žele pojasniti činjenice

SBB: Radončić ignorira dezinformacije, ali ostaju indikativne činjenice

Front 17.01.17, 18:42h

SBB: Radončić ignorira dezinformacije, ali ostaju indikativne činjenice
Niko Radončića ne truje dezinformacijama niti se on za njima uopće osvrće, ali postoje materijalne činjenice i pitanje je kako je Izetbegović znao - je li to u skladu sa Zakonom - šta se dešava u Tužilaštvu BiH

 

Potpuno poštujući legitiman odnos da predsjednici SDA i SBB-a različito misle o pojedinim pojavama u društvu ili unutarkoalicionim odnosima, te bez želje za polemiziranjem o tim razlikama, Press centar SBB-a izdao je saopćenje za javnost kojim "želi da pojasni jednu činjenicu."

 

-Naime, više puta javno ponovljena konstatacija gospodina Izetbegovića „da neko truje Radončića lažima da SDA ima prste u procesu koji se vodi protiv njega“, zaista ne stoji. Jer, kako objasniti Izetbegovićev intervju „Oslobođenju“, od 13. aprila 2013. godine, u kojem je on u prvom licu doslovno rekao: „...Dio tog nenormalnog stanja je činjenica da imamo ministra sigurnosti (Fahrudin Radončić) kojeg je prije par dana svjedokinja pod zakletvom optužila za naručeno ubistvo“. Prema tome, niko Radončića ne truje dezinformacijama niti se on za njima uopće osvrće, ali postoje materijalne činjenice i pitanje je kako je Izetbegović znao - je li to u skladu sa Zakonom - šta se dešava u Tužilaštvu BiH i kako je čak znao spol: „svjedoka pod zakletvom“ (riječ je o članici zločinačke organizacije Zike Turkovića, odnosno njegovoj supruzi) - navodi se u saopćenju SBB-a. 

 

Ovom prilikom, kako ističu iz SBB-a, neće ulaziti u Izetbegovićev odnos s porodicom Čampara i Zvizdić, odnosno podatak "da je rođeni brat ministra unutrašnjih poslova u ime SDA, Aljoša Čampara, istovremeno višegodišnji tužilac u politički motiviranom predmetu protiv Fahrudina Radončića."           

 

-Znači, Radončića niko ne truje dezinformacijama, ali ostaju indikativne činjenice - navodi se u saopćenju za javnost SBB-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI