nastavlja se bura na kliničkom centru

Iz KCUS-a odgovaraju: Nije tačno da je dr. Dizdarević dobio otkaz, to je samo pismena opomena!

Hronika 17.01.17, 14:50h

Iz KCUS-a odgovaraju: Nije tačno da je dr. Dizdarević dobio otkaz, to je samo pismena opomena!
Naime, kako navode iz ove ustanove, prof.dr. Kemal Dizdarević nije dobio otkaz, nego "pismenu opomenu pred otkaz koju je utvrdila Komisija KCUS-a na osnovu nalaza inspekcije ZZO KS"

 

 

Nakon što je jučer u javnost dospjela informacija o otkazu prof. dr. neurohirurgu Kemalu Dizdareviću na KCUS-u, za koji on smatra odgovornim direktoricu Sebiju Izetbegović, jer pojavile su se i nove informacije koje KCUS pojašnjava za N1.

 

Naime, kako navode iz ove ustanove, prof.dr. Kemal Dizdarević nije dobio otkaz, nego "pismenu opomenu pred otkaz koju je utvrdila Komisija KCUS-a na osnovu nalaza inspekcije ZZO KS".

 

"Inspekcija je konstatovala niz nepravilnosti u praćenju bolovanja prof. dr. Kemala Dizdarevića kao i činjenicu da, dok je na bolovanju u KCUS-u, što mu se uredno plaća, radi privatno. Sam sebi piše bolovanje i slično", navode iz KCUS-a.

 

Podsjetimo, Dizdarević je jučer za N1 pojasnio i tužbe koje je protiv direktorice Izetbegović podnio, no iz UKCS_a danas kažu da takve tužbe ne postoje. 

 

U reagovanju iz Kliničkog centra također se osvrću na ponašanje dr. Dizdarevića te na sporne novce od strane EU te navode:

 

"Projekat mu je uredno potpisan za kliničko ispitivanje. Istina je da dr. Dizdarević ne dolazi na zajedničke jutarnje sastanke, da permanentno grubo vrijeđa svoje kolege, da neće da dođe u pripravnost iako je uredno plaćen za to i da radi privatno bez saglasnosti poslodavca"- navode za N1 iz ove ustanove.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI