ne gine nam minus

Vremenska prognoza za BiH do kraja sedmice: Evo šta vas očekuje

Hronika 17.01.17, 09:32h

Vremenska prognoza za BiH do kraja sedmice: Evo šta vas očekuje
Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Na jugu i zapadu povremeno su mogući i jaki udari vjetra. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni

 

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini slaba kiša ili susnježica je moguća ponegdje u jutarnjim satima i dio prijepodneva.

 

Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Na jugu i zapadu povremeno su mogući i jaki udari vjetra. Dnevne temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni. 

 

U srijedu,  18. januara, bit će pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosni sa slabim snijegom. Na jugu Hercegovini u večernjim satima je moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Na jugu i zapadu povremeno su mogući i jaki udari vjetra. Jutranje temperature od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 3 do 8 stepeni. 

 

U četvrtak, 19. januara, u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom.  Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine postepeno prestaju. U Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -6 do 0, na jugu od 2 do 7 stepeni. 

 

U petak, 20. januara, u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro oblačno, a u ostatku dana postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature od -10 do -4, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 4 do 8 stepeni. 

 

U subotu, 21. januara, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima jače naoblačenje dolazi s juga. Jutarnje temperature od -12 do -6, na jugu od -3 do 3, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 stepni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI