meteorolozi najavljuju

Popuštaju veliki minusi: I dalje hladno, no nastupa nekoliko ugodnijih dana

Hronika 12.01.17, 08:11h

Popuštaju veliki minusi: I dalje hladno, no nastupa nekoliko ugodnijih dana
BiH danas će prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne bit će sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -18 stepeni, Bugojno -16, Zenica -15, Jajce, Sanski Most, Sarajevo -13, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Srebrenica -12, Tuzla -11, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar, Kupres, Livno -10, Bihać -9, Zvornik -8, Goražde -7, Gradačac, Mostar, Trebinje -6 i Neum -3 stepena. 
 
 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

 

U BiH danas će prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne bit će sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima. U večernjim satima slab snijeg se očekuje na zapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. Dnevne temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 7 stepeni.

 

U Sarajevu danas će prijepodne bit će umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne sunčanije. Dnevna temperatura oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature i dalje će danas predstavljati najveći problem, naročito za hronične bolesnike, starije osobe i djecu.



Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, osobito tokom jutra i večeri, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

(FENA/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI