u holandskom Groningenu

Basheskia & Edward EQ nastupaju na Eurosonic festivalu

Zabava 06.01.17, 14:18h

Basheskia & Edward EQ nastupaju na Eurosonic festivalu
Pored ovog dua, na na ovogodišnjem Eurosonicu nastupit će i Mario Batković harmonikaš bh. porijekla koji živi i radi u Švicarskoj, a domaća publika ga je nedavno imala priliku prvi put vidjeti u BiH, na zajedničkom koncertu sa bendom “Sikter” i reperom Edom Maajkom

 

Bosanskohercegovački muzički dvojac Basheskia & Edward EQ nastupit će u okviru festivala Eurosonic u holandskom Groningenu 12. januara.

 

Eurosonic je najveći evropski showcase festival, na kojem se svake godine publici i profesionalcima iz muzičke industrije predstavi više od 300 bendova i izvođača sa svih strana kontinenta.

 

Na Eurosonicu nastupaju bendovi za koje organizatori procijene da posjeduju potencijal za širi međunarodni uspjeh, a oko tridesetak izvođača predlažu i radio-stanice članice EBU mreže.

 

Iako zbog dugovanja prema EBU-u BH radio1 ove godine neće u punom kapacitetu učestvovati na festivalu i konferenciji, organizatori Eurosonica ipak su odabrali bh. electro-pop dvojac za nastup na ovogodišnjem festivalu.

 

To je potvrda, smatraju u ovoj radijskoj kući, kvaliteta rada ovih muzičara, inače poznatih i po svojim solo angažmanima jer je Nedim Zlatar (Basheskia) bubnjar, a Leonardo Šarić (Edward EQ) operski pjevač angažiran u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

 

Zajedno su autori jednog albuma "Can I play with your memories?" ("Mogu li se igrati tvojim sjećanjima?"), nekoliko singlova, mnoštva zvučnih instalacija, muzike za teatar, film itd. Uskoro bi trebali objaviti i novi LP - ''Fatherland''.

 

U Omladinskom programu BH radija1 večeras će biti emitiran intervju sa Basheskiom, najavljeno je.

 

Pored ovog dua, na na ovogodišnjem Eurosonicu nastupit će i Mario Batković harmonikaš bh. porijekla koji živi i radi u Švicarskoj, a domaća publika ga je nedavno imala priliku prvi put vidjeti u BiH, na zajedničkom koncertu sa bendom “Sikter” i reperom Edom Maajkom.

 

(FENA/em)

BLIN
KOMENTARI