to je budućnost

Revolucija! Sedam tehnoloških inovacija koje će nam olakšati putovanja u 2017.

Tehno 03.01.17, 18:46h

Revolucija! Sedam tehnoloških inovacija koje će nam olakšati putovanja u 2017.
Kako bi vam približili budućnost, evo nekoliko stvari koje će uskoro postati sasvim normalne

 

Virtualna stvarnost je rastući trend u putovanjima, a Viator je razvio već neke turističke ture, uključujući i onu dvosatnu po Pompejima. Zahvaljujući 3D naočalama moći ćete se vratiti u prošlost i doživjeti razna mjesta i gradove kakvi su nekoć bili.

 

Tehnologija iz dana u dan ide naprijed, a njen se napredak svakodnevno vidi i u turističkoj djelatnosti. Ono što je nekoć bilo nezamislivo poput robota recepcionera danas više nije, a što nas sve još čeka u skoro vrijeme u turizmu, teško je uopće i zamisliti. Kako bi vam približili budućnost, evo nekoliko stvari koje će uskoro postati sasvim normalne- piše Punkufer.hr.

 

1. Paljenje svjetala glasom


Sjećate se holivudskih filmova u kojima bogataši samo pljesnu rukama i u kući se upali svjetlo? Slična se stvar može već danas vidjeti u hotelima "Aloft". Jedina je razlika što ovdje ne udarate dlanom o dlan već se svjetla pale glasovnom naredbom. Također, ne reagiraju samo svjetla na vaš glas, već glasom namještate temperaturu i glazbu.

 

2. Kartice za otvaranje vrata postaju prošlost


Ne tako nedavno svi su još za otvaranje soba koristili ključeve (neki i dan danas), a nakon ključeva su stigle kartice. No uskoro neće biti potrebe ni za njima, jer će se vrata otvarati skeniranjem zjenica (bostonski hotel "Kimpton Nine Zero“) ili otiskom prsta (hotel "Alma Barcelona“). Tako da, nema više brige i razmišljanja gdje ste stavili karticu ili ključ.

 

3. Jet-lag će postati stvar prošlosti


Uf, svi koji su ga iskusili, kažu kako je jet-lag gadna stvar. Moderniji avioni zato uvode neke nove usluge u kabinama, poput dodatnog osvježivanja i protoka zraka te nove vrste osvjetljenja što će smanjiti osjećaj jet-laga na putnike. Plus, dobra vijest i za zaljubljenike u Internet – očekuje se kako će mnoge kompanije u svoje avione uvrstiti wi – fi do kraja ove godine.

 

4. Zračne luke će identificirati putnike koji kasne


Londonski Heathrow će od Uskrsa uvesti prepoznavanje putnika prema 33 parametra. Sistem će između ostalog analizirati nacionalnost, prtljagu i klasu u kojoj se putnici voze, pa će u slučaju zakašnjenja osigurati nove autobusne linije do zrakoplova ili će putnike automatski ukrcati na idući slobodan let.

 

5. Digitalne tablete


Aviokompanija British Airways nedavno je patentirala "digitalnu tabletu“. Riječ je zapravo o senzoru koji se proguta, te potom posadi aviona javlja kako se osjećate za vrijeme leta, treba li vam što i čime ste zadovoljni ili nezadovoljni. Što se nas tiče, ovo je malo previše.

 

6. Virtualna stvarnost vratit će vas u prošlost


Virtualna stvarnost je rastući trend u putovanjima, a Viator je razvio već neke turističke ture, uključujući i onu dvosatnu po Pompejima. Zahvaljujući 3D naočalama moći ćete se vratiti u prošlost i doživjeti razna mjesta i gradove kakvi su nekoć bili. 

 

7. Rezervirat ćemo "dron-odmore“


Kome uopće trebaju slike ili video snimke kad možete imati svoj privatni film? Za svoje putovanje moći ćete rezervirati dron koji će vas snimati lebdeći iznad vas. Naravno, ovo iskustvo će vjerojatno koristiti samo rijetki, jer početne cijene snimanja ovakvog odmora koštaju jako mnogo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI