s rezultatom 95:72

BiH savladala Finsku, sutra protiv Španije za nastup na svjetskom prvenstvu

Sport 21.12.16, 16:13h

BiH savladala Finsku, sutra protiv Španije za nastup na svjetskom prvenstvu
Bh. košarkaši bili su bolji protivnik od vršnjaka iz Finske tokom cijelog meča, te pobjeda našeg tima niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje

 

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je reprezentaciju Finske s 95:72 u susretu za plasman od 5. do 8. mjesta na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu. 

 

Bh. košarkaši  bili su bolji protivnik od vršnjaka iz Finske tokom cijelog meča, te pobjeda našeg tima niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. 

 

Finci su se nosili s bh. košarkašima samo u prvoj četvrtini koja je pripala BiH rezultatom 22:19, a izabranici selektora Josipa Pandže u drugom periodu utakmice su igrali mnogo bolje od protivnika i na poluvrijeme otišli s 14 poena prednosti (45:31).

 

Dobra igra selekcije BiH nastavljena je i u trećoj četvrtini u kojoj su bh. košarkaši bez većih problema održavali stečenu prednost, a rezultat na semaforu prije početka zadnjih deset minuta utakmice iznosio je 67:51 u korist BiH.

 

Zadnji period utakmice nije donio promjenu u omjeru snaga na terenu, a Pandžini košarkaši nisu imali problema da privedu utakmicu kraju i upišu novu pobjedu na Evropskom prvenstvu. Tri minuta do kraja meča BiH je vodila rezultatom 87:65 i tada je pitanje pobjednika već bilo riješeno. 

 

BiH će za konačno peto mjesto i plasman na svjetsko prvenstvo naredne godine sutra u 14.15 sati igrati protiv Španije, koja je danas savladala Rusiju sa 70:55.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI