PRETPRAZNIČNO IZDANJE

TV m:agazin: Buđenje uz miris svježe kafe

Ekran 21.12.16, 14:37h

TV m:agazin: Buđenje uz miris svježe kafe
Brojne druge zanimljivosti čekaju vas u 25 minuta emisije koju imate prilike da pratite svake subote, a propuštene epizode možete pregledati putem YouTube kanala

 


Pretprazničnu 12. epizodu emisije m:agazin možete gledati na programu Radio Televizije Republike Srpske u subotu, 24.12. u 15 časova. Kao što ste navikli, voditelji Vanja Partalo i Igor Kalaba donose na male ekrane najnovije priloge o inovacijama i dostignućima iz svijeta nauke i tehnologije, a i ovaj put u studiju su ugostili sagovornika, koji će govoriti o jednom od trenutno najaktuelnijih smartfona.


Mnogi ne mogu da zamisle početak dana bez svježeg mirisa kafe, a poznato je da ovaj napitak ljude drži budnima tokom dana. The Barisieur je neobični aparat koji zapravo služi kao alarm, pa će mnogima ne baš drago rano ustajanje iz kreveta učiniti nešto ugodnijom. Uređaj je veoma jednostavan za upotrebu i sve što je potrebno jeste da se, prije upotrebe, ostaviti dovoljna količina vode u aparatu. Iako tehnološki napredan Barisieur je napravljen u retro stilu, pa će se lako uklopiti u svaki dom ili kancelariju na poslu. Uz funkciju automatskog spravljanja, ritual jutarnjeg ispijanja omiljenog napitka biće još ugodniji, pa Barisieur ima sve predispozicije da postane omiljeni „alarm“ svih kafopija i spavalica.


Digitalne kamere na smartfonima danas su brojnim korisnicima postale jedna od najbitnijih stavki prilikom izbora telefona. Aplikacija Camera51 predstavlja jedinstveni softver koji pomaže pravljenju još kvalitetnijih fotografija, brže i jednostavnije nego ikad. Camera51 analizira scene, ljude, linije i objekte koji se nađu u željenom kadru, nakon čega usmjerava korisnika na najbolji mogući ugao za hvatanje savršenog trenutka. Glavna razlika između Camera 51 i drugih sličnih aplikacija jeste ta što ovaj softver počiva na inteligentnoj tehnologiji koja obrađuje situacije u realnom vremenu, uz koju ćete postati pravi majstor fotografije.


Ova godina za kompaniju Huawei je bila veoma uspješna, a u nizu vrhunskih modela koji su predstavljeni tokom 2016. godine je i novi Mate 9. Huawei ovim uređajem nastavlja da uspješno konkuriše ostalim proizvođačima mobilnih uređaja, koji u ponudi imaju velike fablete. Smartfon prati metalni dizajn započet još prvom generacijom Mate-a, ali donosi niz poboljšanja od kojih vrijedi izdvojiti USB port Type-C, IR Blaster i Super Charge tehnologiju. Model posjeduje 5,9-inčni ekran, a osim moćnog Kirin procesora, smartfon se izdavaja izdržljivom baterijom i dvostrukom Leica kamerom druge generacije.


U emisiji smo ugostili upravo predstavnika kompanije Huawei, koji je govorio o rezultatima poznatog proizvođača mobilnih uređaja i trenutno najaktuelnijem proizvodu brenda.


Ove i brojne druge zanimljivosti čekaju vas u 25 minuta emisije koju imate prilike da pratite svake subote, a propuštene epizode možete pregledati putem YouTube kanala. Sve komentare i prijedloge šaljite nam putem putem email adrese [email protected], ili nam se javite u inboks zvanične Facebook stranice kompanije m:tel.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI