IZVINJENJE PUBLICI

Sarajlije ipak neće uživati u spektaklu na ledu: 'Labudovo jezero' definitivno se odgađa do novembra iduće godine

Kultura 18.12.16, 21:31h

Sarajlije ipak neće uživati u spektaklu na ledu: 'Labudovo jezero' definitivno se odgađa do novembra iduće godine
Gostovanje ansambla iz St. Petersburga bilo je prvobitno najavljeno za 12. decembar, ali je izvedba odgođena usljed nemogućnosti kreiranja ledene površine

 

Baletna predstava na ledu St. Petersburg državnog baleta, koja je u Sarajevu trebala biti izvedena u alternativnom terminu u utorak, 20. decembra, pomjera se na period naredne turneje u novembru 2017. godine.

 

Iako je 20. decembar bio odobren od strane baletne trupe, ispostavilo se da se logistički ne može realizirati, a da pritom ne utiče na narednu turneju. Uprkos svim naporima organizatora i ansambla, koji su uloženi do posljednjeg trenutka, produkcijski timovi nisu bili u mogućnosti uskladiti logističke uslove za izvedbu.

 

Podsjećamo, gostovanje ansambla iz St. Petersburga bilo je prvobitno najavljeno za 12. decembar, ali je izvedba odgođena usljed nemogućnosti kreiranja ledene površine. Ansambl i organizatori su uložili sve napore kako bi se dogovorio novi termin, u želji da bh. publika ipak dobije priliku da uživa u jedinstvenom spektaklu, što na kraju nije bilo moguće realizovati.

 

Povodom novog pomjeranja predstave u Sarajevo će doputovati čelni ljudi agencija ART BG iz Sofije i PRAGMA iz Skopja, zaduženi za bukiranje ansambla te tehničko-logističku realizaciju predstave, kako bi se zajedno sa bh. organizatorom obratili bh. javnosti i pojasnili sve razloge otkazivanja.

 

Konferencija za novinare će biti održana u utorak, 20. decembra, a tačno vrijeme i mjesto će biti saopšteni naknadno.

 

Sarajevo Disk koristi ovu priliku da izrazi svoje duboko izvinjenje bh. građanima koji su pokazali veliko interesovanje za gostovanje St. Petersburg držanog baleta u Sarajevu, te ovom prilikom obavještava da će novac od kupljenih ulaznica biti vraćen. Na konferenciji za novinare će biti objavljene sve informacije vezane za refundiranje novca za kupljene ulaznice, saopšteno je iz Sarajevo Diska

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI