Pogled iz Hrvatske/ Dajte s pirinčem za male ustaše

'A onda je Draža Mihailović zamotao čokoladu': Što bi se dogodilo da nismo reagirali i da je neki dječačić zagrizao...

Nedjeljni magazin 10.12.16, 18:15h

'A onda je Draža Mihailović zamotao čokoladu': Što bi se dogodilo da nismo reagirali i da je neki dječačić zagrizao...
“Jao! Jao! Koji ste vi gelipteri”, zavrti glavom tobože prijekorno đeneral Draža. “Ajde, može! Čokolada sa pirinčem za male ustaše!”

 

U hrvatskim medijima nastavlja se satirično-ironično komentarisanje panike izazvane 'srpskim čokoladicama s rižom' u hrvatskim paketićima i reakcije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović... Poznati hrvatski književnik i kolumnista Jutarnjeg lista Ante Tomić na ovu komično-političku situaciju donosi vlastiti komentar...    

 

"A onda je Draža Mihailović zamotao čokoladu”, rekao bi na kraju oduševljeni Hrvat. Gledali ste zacijelo reklamu. Kroz prozor kolibe od debala na rubu planinskog pašnjaka izletnik u čudu gleda kako životinje složno rade omiljenu slasticu mališana. Izvorno na francuskom, a kasnije sinkroniziran na bezbrojne jezike, ovaj se šaljivi filmić prikazivao na valjda svim svjetskim televizijama, s posebnim izdanjem samo za hrvatsko tržište. U hrvatskoj verziji izletnik je zalutao na Ravnoj Gori u zapadnoj Srbiji, a umjesto krave, psa i svisca, čokoladu rade četnici, sve s kokardama na šajkačama i uglas pjevajući: “Čiča Dražo, mole te devojke da nam pustiš na odsustvo momke”.


Pop Momčilo Đujić miješa kuhačom, ne mareći da mu pepeo s cigarete na rubu usana pada u lonac s mlijekom i kakao maslacem, nešto dalje Vojislav Šešelj pažljivo izlijeva vrelu smjesu u kalupe, a na kraju proizvodne linije komandant ravnogorskog pokreta lično zamata gotove čokoladne table u srebrenu foliju.


“Gospodine đenerale, oćemo li da napravimo jednu pošiljku specijalno za hrvatsku decu?” pita Šešelj Dražu Mihailovića. “Da im karijesom totalno uništimo mlečne zubiće.”


“Sa pirinčem”, predloži pop Đujić zlokobno. “Te su najgore.”


“Jao! Jao! Koji ste vi gelipteri”, zavrti glavom tobože prijekorno đeneral Draža. “Ajde, može! Čokolada sa pirinčem za male ustaše!”


Sramotnim propustom osiguranja jedna je takva opasna četnička čokolada s rižom u ponedjeljak završila među paketima kojima je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović darivala dubrovačku djecu i samo zahvaljujući budnosti oca stvar nije po zlu završila. Šareni je omot dječačiću istrgnut iz ruku u zadnjem trenutku, već kad je bio na rubu smrti. Da je siročić slučajno razmotao i halapljivo zagrizao, sad bi možda nepomičan i studen ležao u malom bijelom sanduku pod betonskom pločom, a čitava bi zemlja neutješno ridala za nejakom žrtvom velikosrpske agresije.


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI