VIDEO/ ČUVENI BALET NA LEDU PRED SARAJLIJAMA

Navala na spektakl u Skenderiji: Zbog gužve oko karata za 'Labuđe jezero', blagajne otvorene i u nedjelju

Kultura 10.12.16, 15:53h

Navala na spektakl u Skenderiji: Zbog gužve oko karata za 'Labuđe jezero', blagajne otvorene i u nedjelju
Zbog velikog broja upita, organizatori su odlučili da prodajna mjesta rade i u nedjelju, 11. decembra

 

 

U ponedjeljak, 12. decembra, u Sarajevo stiže St. Petersburg državni balet na ledu. Dugo iščekivani, jedinstveni vizuelno-muzički spektakl biće izveden u KSC Skenderija.


Zbog velikog broja upita, organizatori su odlučili da prodajna mjesta rade i u nedjelju, 11. decembra.


Prodajno mjesto na platou Skenderija radiće u terminu od 9.00 do 17.00 sati, a blagajna BKC Sarajevo od 10.00 do 17.00 sati, a ulaznice se mogu kupiti i putem prodajne mreže kupikartu.ba.


St. Petersburg državni balet jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima, a koji se izvodi na specijalnom klizalištu.


Ansambl sastoji se od plesača/klizača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.


Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od sedam hiljada nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama.


Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta. Zanimljivo je da ovaj ansambl u svom fundusu ima više od 800 kostima s kojima u cijelom svijetu očaravaju posjetitelje na klizalištima, pozorištima ili čak sportskim arenama.


St. Petersburg državni balet pred sarajevskom publikom će izvesti LABUĐE JEZERO.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI