foto/ fotkanje s brojnim sarajlijama

Rustem-paša prošetao Baščaršijom: Pojeli su se neizostavni ćevapčići i...

Kultura 07.12.16, 19:47h

Rustem-paša prošetao Baščaršijom: Pojeli su se neizostavni ćevapčići i...
Glumci turskog filma "Rana moje majke" prošetali su danas Baščaršijom i probali čuvene sarajevske ćevapčiće, javlja Anadolu Agency (AA)


 

Ozana Guvena, u BiH poznatog po ulozi Rustem-paše iz turske serije "Sulejman Veličanstveni", prepoznale su brojne Sarajlije koje su tu priliku iskoristile i za fotografisanje.

 

Glumci turskog filma "Rana moje majke" prošetali su danas Baščaršijom i probali čuvene sarajevske ćevapčiće, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Ozana Guvena, u BiH poznatog po ulozi Rustem-paše iz turske serije "Sulejman Veličanstveni", prepoznale su brojne Sarajlije koje su tu priliku iskoristile i za fotografisanje. Sa njim su bili i ataše za kulturu i turizam Ureda za kulturu i turizam Ambasade Turske u BiH Soner Sahin, režiser filma "Rana moje majke" Ozan Aciktan i glumac Bora Akkas.

 

rustem-pasa-2

 

U Sarajevo je danas doputovala i turska glumica Meryem Uzerli, u regiji i šire poznata po ulozi sultanije Hurem u turskoj popularnoj seriji "Sulejman Veličanstveni", međutim, ona se nije pridružila glumcima u šetnji Baščaršijom.

 

Povodom njihove posjete Sarajevu je svečana ceremonija otvorenja 8. festivala turskog filma, koji počinje večeras.

 

(Foto i tekst: AA/mr)

 

BLIN
KOMENTARI