Nesvakidašnji potez Nermina Mandre

Načelnik Kaknja odlučio: Cijeli iznos za javni doček Nove godine ide na račun teško bolesnog dječaka

Hronika 06.12.16, 12:56h

Načelnik Kaknja odlučio: Cijeli iznos za javni doček Nove godine ide na račun teško bolesnog dječaka
Načelnik Kaknja Nermin Mandra donio je odluku da novac namijenjen za noćni program dočeka Nove godine bude preusmjeren za liječenje sedmogodišnjeg dječaka Evelina Alajbegovića

 

Budući da mnoge općine u BiH izdvajaju značajna sredstva za doček Nove godine, bh. javnost ostala je iznenađena potezom načelnika Kaknja Nermina Mandre koji je odlučio cijli iznos usmjeriti na liječenje teško oboljelog sedmogodišnjeg sugrađanina.

 

- Shvatajući činjenicu da su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju našeg sugrađanina sedmogodišnjeg dječaka Evelina Alajbegovića, uvažavajući stavove građana sa kojima se konsultirao putem Facebook profila Općine Kakanj, načelnik Nermin Mandra je odlučio da se novčani iznos planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove 2017.godine na otvorenom uplati u svrhu liječenja Evelina Alajbegovića, te da se u okviru dočeka Nove godine organizira samo dnevni program namijenjen djeci, saopćeno je na zvaničnoj stranici Općine Kakanj.

 

Svi koji žele pomoći dječaku koji boluje od tumora na mozgu, to mogu učiniti putem računa navedenog na fotografiji; Sredstva za liječenje Evelina Alajbegovića u Njemačkoj možete donirati pozivom na humanitarni broj 090 291 054. Pozivom donirate 2 KM.

 

evelin-alajbegovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI