koncert za pamćenje

Bajkovita večer sa Sevdah Takhtom Damira Imamovića i Derya Türkanom

Kultura 30.11.16, 14:14h

Bajkovita večer sa Sevdah Takhtom Damira Imamovića i Derya Türkanom
Damirove najave pjesama, ispunjene humorom, je publika ispraćala ovacijama

 

Sinoćnjim koncertom, pred nešto više od 200 muzičkih uživaoca, Sevdah Takht Damira Imamovića je neobičnim i jedinstvenim koncertom dokazao da je sastav koji na svojim nastupima daje svoj maksimum. Specijalni gost na koncertu bio je Derya Türkan koji je svojim maestralnim izvedbama oduševio sve prisutne.

 

Derya Türkan je proslavljeni turski klasični muzičar čije kamenče ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Počevši od 1990., Türkan svira u bendovima Kudsi Ergunera, nastupa za TRT, da bi međunarodnu reputaciju stekao muzičkim projektima sa Renaud Garcia-Fonsom, Erkanom Oğurom, i dr.

 

U nešto više od sat vremena publika je "plivala" u moru ljubavnih emocija koje je ovaj nevjerovatni sastav kontinuirano proizvodio. Damirove najave pjesama, ispunjene humorom, je publika ispraćala ovacijama. Sinoćnji koncert je nastavak serije intimnih i drugačijih koncerata u okviru projekta „Studio 2“ Muzičke produkcije BHRT-a. 


Nakon tri uspješna koncerta Erogene Zone i Konvoja i Hari Mata Harija, Sevdah Takht Damira Imamovića je potvrdio uspješnost i konačni značaj projekta. Studio 2 koncerti su posebni jer se odvijaju u profesionalnom akustičnom prostoru obezbjeđujući pravi užitak.

 

damir-imamovic1

 

Nadalje organizatori su limitirali broj posjetilaca na zbog sveukupnog boljeg efekta te činjenice da se ovakvi koncerti se rijetko dešavaju i samo su za one koji uistinu vole muziku onih koji nastupaju. Svi koncerti se direktno prenose putem BH Radija 1 i može ih se slušati bilo gdje na planeti putem interneta. Pored toga BHT 1 snima sve koncerte i naknadno emitira. Kao konačni efekat sve se snima višekanalno studijski te će koncerti biti zvanično objavljeni kao digitalna izdanja Studio 2 Live. 


Iz Muzičke produkcije se najavljuje naredni koncert popularnog benda Divanhana koji će nastupiti 20. decembra.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI