FOTO/ DOBRO DOŠLI OD 23. NOVEMBRA

Atrakcija iznad Boračkog jezera: Otvara se agroturistički objekat 'Konjička kuća' u selu Borci

Biznis Klub 21.11.16, 11:58h

Atrakcija iznad Boračkog jezera:  Otvara se agroturistički objekat 'Konjička kuća' u selu Borci
Konjička kuća biće dobra adresa za narudžbu ili direktnu kupovinu tipičnih proizvoda s područja opštine Konjic, a sa svojim novoizgrađenim smještajnim kapacitetima i mjesto za relaksaciju, odmor i otkrivanje prirodnih ljepota i turističkih atrakcija Hercegovine

 

U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Općine Konjic, agroturistička atrakcija u Bosni i Hercegovini „Konjička kuća“ otvoriće svoja vrata javnosti u srijedu, 23. novembra 2016. godine, u 11:00 sati, u selu Borci iznad Boračkog jezera (općina Konjic). 


Tokom ceremonije svečanog otvaranja, prisutnima će biti predstavljen program i buduće aktivnosti Konjičke kuće, koja će djelovati u okviru Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i intenzivno raditi na uvezivanju različitih poljoprivrednika i privrednika po djelatnostima u cilju postizanja što boljih tržišnih rezultata te što kvalitetnijeg zadovoljavanja potreba korisnika udruženja. 

 

konjicka-kuca


Savez poljoprivrednih udruženja Konjic čini pet udruženja građana koji su zajedničkim naporima i uz nesebičnu podršku donatora realizovali projekat Konjičke kuće sa rasadnikom na kojem se uzgaja voće i povrće na tradicionalan i "zdrav" način. Konjička kuća biće stoga dobra adresa za narudžbu ili direktnu kupovinu tipičnih proizvoda s područja opštine Konjic, a sa svojim novoizgrađenim smještajnim kapacitetima i mjesto za relaksaciju, odmor i otkrivanje prirodnih ljepota i turističkih atrakcija Hercegovine.

 

konjicka-kuca-1


U Konjičkoj kući će u srijedu, 23. novembra, predstavnike medija, donatore i goste dočekati predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Nusret Avdibegović koji će biti otvoren za sva pitanja. Svečanosti otvorenja „Konjičke kuće“ prisustvovat će i partneri projekta, odnosno predstavnici organizacije OXFAM u Bosni i Hercegovini, Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), Općine Konjic te Nevladine organizacije „Wigwam“ koji su za najbolje poljoprivrednike pripremili priznanja. 

 

konjicka-kuca-3

 

Konjička kuća dio je projekta „Poboljšanje pristupa tržištu malih poljoprivrednih proizvođača u Bosni i Hercegovini i Egiptu“, kojeg financira IFAD (International Fund for Agriculture Development – Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede), a provodi Oxfam u Bosni i Hercegovini, doprinoseći na ovaj način umrežavanju malih poljoprivrednih proizvođača i njihovog povezivanja sa turističkim sektorom, kroz ponudu "zdrave" hrane i drugih tradicionalnih seoskih proizvoda.

 

konjicka-kuca-5

konjicka-kuca-4

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI