FOTO/ SKRIVENE OD OČIJU JAVNOSTI

One stoje iza srpskih političara: Kako izgledaju i čime se bave supruge Aleksandra Vučića, Vulina, Dačića, Jeremića...?

Nedjeljni magazin 20.11.16, 13:53h

One stoje iza srpskih političara: Kako izgledaju i čime se bave supruge Aleksandra Vučića, Vulina, Dačića, Jeremića...?
O Tamari Vučić, ženi premijera Aleksandra Vučića, malo toga se zna. Ipak, ponešto je procurilo u javnost...

 

 


Njihovi supružnici su poznati srpski političari, a one su najčešće van očiju javnosti. Ipak, žene tamošnjih ministara i lidera stranaka i te kako imaju svoje karijere, a neke od njih obavljaju ozbiljne poslove i za državu, piše Blic.rs.

 


Jedna od njih je i Tatjana Dinkić, supruga Mlađana Dinkića, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja. Malo je poznato da Dinkićeva duže od dvije decenije radi kao ekspert u državnim organima. Bila je zaposlena u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom, a kasnije u Ministarstvu privrede i regionalnog razvoja, gdje joj je šef bio upravo njen suprug.


Državne službenice


Sa formiranjem Ministarstva trgovine i telekomunikacija prelazi u kabinet Rasima Ljajića, gdje se nalazi na čelu jednog odsjeka. Nedavno je na sjednici Vlade imenovana za sekretara Pregovaračke grupe za ekonomske odnose sa inostranstvom.


A šta je sa ljepšim polovinama ostalih viđenijih srpskih političara?


O Tamari Vučić, ženi premijera Aleksandra Vučića, malo toga se zna. Poznato je da je kao diplomata zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova duže od pet godina i da je tamo bila angažovana i prije nego što je upoznala svog supruga.


U javnom sektoru donedavno je radila i Vesna Lončar, supruga ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Ona je od 2013. godine bila predsjednica Nadzornog odbora "Pošte Srbije", a prije mesec dana je razriješena sa te funkcije na lični zahtjev.


Lončareva je diplomirani pravnik i dugogodišnji advokat, a kako saznajemo, ubuduće će se baviti svojim primarnim zanimanjem.

 

zene-srpskih-politicara-2


Direktorice i vlasnice firmi


Supruge srpskih političara su aktivne i u privatnom sektoru, a među najuspešnijima je Nataša Vulin, ljepša polovina ministra rada Aleksandra Vulina. Ona je direktorica marketinga u "Kolor pres grupi"(...).


Biznisom se ozbiljno bavi i Jelena Jovanović, žena lidera LDP Čedomira Jovanovića. Ovaj par se upoznao u centrali DS-a, gdje je Jelena radila na administrativnim poslovima još u kampanji za parlamentarne izbore 1996/97. godine. Danas je vlasnica i direktorica svoje firme.


Kompletan tekst o ljepšim polovinama srpskih političara pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI