FOTO/ ZAVIRITE U LUKSUZ NADOMAK VRELA BOSNE

Hotel Malak Regency Sarajevo otvorio vrata prvim gostima: Zaposleno 100 radnika, uloženo 30 miliona KM

Biznis Klub 17.11.16, 11:41h

Hotel Malak Regency Sarajevo otvorio vrata prvim gostima: Zaposleno 100 radnika, uloženo 30 miliona KM
Hotel Malak Regency, koji ponosno nosi pet zvjezdica, u svojoj ponudi ima 174 luksuzne i komforne sobe i apartmana, raspoređene na sedam spratova. Hotel se nalazi na Ilidži u ulici Hrasnička cesta b.b., nedaleko od Vrela Bosne


Luksuzni hotel Malak Regency nedavno je počeo sa radom i trenutno je u fazi soft openinga. Svečano otvorenje još uvijek nije održano, ali krajem mjeseca oktobra hotel je počeo primati i svoje prve goste.


Hotel Malak Regency, koji ponosno nosi pet zvjezdica, u svojoj ponudi ima 174 luksuzne i komforne sobe i apartmana, raspoređene na sedam spratova. Hotel se nalazi na Ilidži u ulici Hrasnička cesta b.b., nedaleko od Vrela Bosne.


Moderan dizajn, elegancija i izvanredna udobnost te pažljivo odabrani detalji prilikom uređenja impresionirati će i najzahtjevnije posjetioce. Za sve goste, ali i vanjske posjetioce, na raspolaganju su dva restorana i café u kojima svakodnevno mogu pronaći okrepljujuću ponudu. Gourmet je ekskluzivni A La Carte restoran profinjenog ambijenta. Bistro je elegantan i relaksirajući restoran neformalnog ambijenta koji pruža opuštenu atmosferu sa pogledom na zelenu oazu Ilidže te sarajevske olimpijske planine. Café Orient je prostrana caffe slastičarna sa izuzetnom ljetnom terasom koja nudi idealnu priliku za susret sa prijateljima ili opuštanje nakon napornog dana.


Direktorica hotela, gospođa Emina Šehalić Fazlagić ističe:


- Uočeno je da u Sarajevu postoji potreba za jednim ovakvim kompleksom i svim njegovim pratećim sadržajima. U kompletnu izgradnju i opremanje luksuznog hotela Malak Regency do sada je uloženo 30 miliona KM. Izuzetno je značajno naglasiti da je prilikom izgradnje te opremanja hotela stavljen fokus na unajmljivanje domaćih izvođača radova i kupovinu kompletnog namještaja i opreme, kada god je to bilo moguće, od strane domaćih proizvođača.


Malak Regency u svojoj ponudi ima i Wellness & Spa centar, koji nudi priliku za opuštanje u turskom hamamu ili sauni, rekreaciju u moderno opremljenoj teretani ili prostranom bazenu. Ekskluzivna wellness ponuda uključuje i masaže, tretmane za njegu lica i tijela, spa rituale i aranžmane te usluge personalnog trenera.


Ljubazno i profesionalno osoblje Malak Regency hotela na raspolaganju je i za organizaciju sastanaka, konferencija, sportskih događaja i zabava. Za aktivnosti tog tipa, na raspolaganju su Regency konferencijska sala i Malak višenamjenska sala. Regency konferencijska sala može ugostiti do 120 gostiju i opremljena je vrhunskom audio i video opremom, te posjeduje i kabine za simultano prevođenje.


Malak višenamjenska sala jedinstven je prostor koji se prostire na 800 kvadratnih metara i može ugostiti do 500 gostiju. Idealna je za različite sportske manifestacije kao i događaje u velikom teatarskom stilu. Catering je ono što Malak Regency posebno izdvaja od ostalih mjesta u gradu, obzirom da se svaki meni, pauza i banket posebno dizajniraju kako bi upotpunili temu događaja.


Sam hotel dio je Malak grupacije, čiji su cilj investicije od koristi za društvo i državu koje će biti pokretač novih prilika za zapošljavanje i razvoja Bosne i Hercegovine. Želja investitora je da se kroz realizaciju ovakvog i sličnih projekata pruži podrška kompanijama iz Bosne i Hercegovine te da se kreiraju radna mjesta.


U Drvnoj industriji „Janj“ Donji Vakuf, jednom od projekata Malak group d.o.o., trenutno je uposleno oko 200 radnika. U operativi samog hotela Malak Regency trenutno je zaposleno oko 100 radnika, a u zavisnosti od obima posla, izvjesno je da će se taj broj i dalje povećavati.


Kompletna uprava i menadžment hotela, kao i svi ostali zaposleni, spadaju u lokalno stanovništvo.  


A kako izgleda luksuz u hotelu Malak Regency pogledajte u našoj fotogaleriji, a za dodatne informacije o hotelu posjetite web stranicu: www.malakregency.com.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI