prvi profesionalni uradak

Kratki film Elme Tataragić 'Sjećam se' na festivalima širom Evrope

Mediji 14.11.16, 13:31h

Kratki film Elme Tataragić 'Sjećam se' na festivalima širom Evrope
Film Elme Tataragić, rađen u produkciji SCCA/Pro.ba, uvršten je u selekcije sljedećih festivala: Eastern Neighbours (Holandija), Zagreb Film Festival (Hrvatska), SWIKOS festival kratkog filma Basel (Švicarska), Festival autorskog filma Beograd (Srbija)

 

 
SJEĆAM SE, kratki igrani film rediteljke i scenaristice Elme Tataragić, koji je nacionalnu premijeru imao u okviru ovogodišnjeg BH. Film programa na Sarajevo Film Festivalu, pozvan je na niz festivala širom Evrope.


 
Film Elme Tataragić, rađen u produkciji SCCA/Pro.ba, uvršten je u selekcije sljedećih festivala: Eastern Neighbours (Holandija), Zagreb Film Festival (Hrvatska), SWIKOS festival kratkog filma Basel (Švicarska), Festival autorskog filma Beograd (Srbija).


 
Film SJEĆAM SE na ekperimentalan način govori o sjećanju i ima autobiografske elemente i odvija se u porodičnoj kući rediteljice. Fotografiju potpisuje Dušan Joksimović, kostimografiju Sanja Džeba, dizajn zvuka Igor Čamo, montažu Režinald Šimek, a u glavnoj ulozi je Alena Džebo. Producenti filma su Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo.


 
Inače, ovo je prvi profesionalni kratki film scenaristice (film SNIJEG) Elme Tataragić u ulozi rediteljice na osnovu čijeg scenarija se završava i igrani film DAN KOJI NIJE IMAO IME, Teone Mitevske, a iduće godine će se po njenim scenarijima snimati čak dva igrana filma u inostranstvu. 


 
Film SJEĆAM SE u četvrtak 17.11. će imati premijeru u Zagrebu u okviru Takmičarskog programa Zagreb Film Festivala, a odmah u subotu 19.11. u Baselu. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI