Podrška mađarski 'Don Gatto'

Legende NYHC-a opet u BiH: Veliki Madball sutra nastupa u sarajevskoj Slogi

DEPO CLUBBING 14.11.16, 11:17h

Legende NYHC-a opet u BiH: Veliki Madball sutra nastupa u sarajevskoj Slogi
Njujorški hardcore majstori Madball vraćaju se u Bosnu i Hercegovinu po treći put! Koncert, u organizaciji BHHC Bookinga i SMF Promotionsa će biti održan 15.11.2016. godine u sarajevskom klubu Sloga, a kao bend podrške će nastupiti mađarski Don Gatto

 

Njujorški hardcore majstori Madball vraćaju se u Bosnu i Hercegovinu po treći put, još jednom u organizaciji BHHC Bookinga i SMF Promotionsa. Bend će nastupiti u sarajevskom klubu Sloga (Cinemas).


Osnovani krajem osamdesetih kao projekt članova benda Agnostic Front, postavu Madballa su činili članovi tog benda, a vokalne dužnosti je preuzeo Freddie Cricien. Iako su u početku svirali samo nesnimljene pjesme začetnika NYHC-a, Agnostic Fronta, veoma brzo počinju i sa autorskim radom, a njihov prvi EP “Ball of Destruction” je izašao još davne 1989. godine. 


U dosadašnjoj karijeri izdali su osam studijskih albuma, od kojih je posljednji “Hardcore Lives” objavljen 2014. godine.

 

 

Madball je stekao ogromnu popularnost zahvaljujući konstantnim turnejama po cijelom svijetu, iskrenom i jednostavnom pristupu i prema muzici i prema ljubiteljima hardcorea, a pjesme kao što su ''Down By Law'', “Demonstrating My Style'' i “Heavenhell” odavno su hardcore klasici koji se nerijetko nađu na repertoaru obrada kojima se neki novi klinci predstavljaju publici.

 

U Sarajevu su prvi put nastupili 2011. godine u amfiteatru Doma mladih. 

 

Madball

 

Karte još danas mozete naći u pretprodaji u klubu Cinemas (Sloga) i Korner Pubu u Sarajevu, po cijeni od 25 KM. Mail za rezervaciju je [email protected], a osobe koje rezervišu trebaju dostaviti ime i prezime, broj telefona, grad i željeni broj karata. Na dan koncerta karta će koštati 30 KM.


Kao podrška Njujorčanima, sutra će u Slogi nastupiti mađarski hardcore bend Don Gatto.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI