VIDEO/ Susret Grčka - BiH završio s 1:1

Ipak remi na kraju: Grci u posljednjoj minuti dali gol i izjednačili rezultat

Sport 13.11.16, 22:59h

Ipak remi na kraju: Grci u posljednjoj minuti dali gol i izjednačili rezultat
Grupa naših navijača zapalila je baklje pa je susret prekinut, ali nakon nekoliko minuta prekida, igra je nastavljena

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi s 1:0 protiv selekcije Grčke u susretu 4. kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Jedini gol u prvom poluvremenu susreta u Atini postigao je veznjak reprezentacije BiH Miralem Pjanić, koji je u 32. minutu susreta iz slobodnog udarca matirao golmana Grčke seklecije Karnezisa. 

 

BiH je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik na terenu. Bh. nogometaši su imali posjed lopte i kontrolu nad tempom igre, što je rezultiralo s nekoliko odličnih prilika za selekciju BiH. 

 

Edin Džeko je u nekoliko navrata prijetio Karnezisu, a odličnu priliku imao je i Izet Hajrović, čiji je udarac prošao pored stative grčkog gola. 
 

 

Utakmica fudbalskih reprezentacija Grčke i Bosne i Hercegovine bila je nakratko prekinuta nakon što je BiH povela golom u 32. minuti.

 

Grupa naših navijača zapalila je baklje pa je susret prekinut, ali nakon nekoliko minuta prekida, igra je nastavljena.

 

Strijelac za bh. tim bio je Miralem Pjanić iz slobodnog udarca, a gol je pripisan kao autogol golmana Karnezisa jer se lopta nakratko odbila o njegova leđa.

 

U 80. minuti večeras Džeko je reagirao je oštro i potom zaradio drugi žuti karton. I domaći su ostali s deset igrača jer je Kyriakos Papadopoulos također zaradio isključenje.

 

 Strijelac za Grke je bio Tzavellas u posljednjim sekundama meča za konačnih 1:1.

 

Naredni meč kvalifikacija, BiH u martu igra protiv Gibraltara. Revanš s Grčkom je u junu naredne godine.

 

 

 

 


Selektori nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke, Mehmed Baždarević i Michael Skibbe, odredili su sastave koji će početi večerašnju kvalifikacionu utakmicu na stadionu "Georgios Karaiskakis" u Atini. 

 

Baždarević će na teren poslati sljedeći sastav: Begović, Spahić, Kolašinac, Vranješ, Zukanović, Lulić, Jajalo, Pjanić, Hajrović, Ibišević i Džeko.

 

Skibbe se odlučio za sljedeće igrače: Karnezis, Maniatis, Tzavellas, Papadopoulos, Fortounis, Mitroglu, Torosidis, Papastathopoulos, Mantalos, Stafylidis i Samaris.

 

 

(FENA/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI