Trener Bayerna ga pohvalio

Ancelotti: Pjanić je sjajan igrač, kritike su neopravdane

Sport 09.11.16, 22:01h

Ancelotti: Pjanić je sjajan igrač, kritike su neopravdane
Dodaje da su kritike na račun Pjanića neopravdane, istakavši da uvijek postoje poteškoće kod igrača da se privikne na novi klub i da je za to potrebno određeno vrijeme

 

Trener Bayerna Carlo Ancelotti pohvalio je u razgovoru za torinski list "Tuttosport" bh. nogometaša Miralema Pjanića i njegovog saigrača u Juventusu Paula Dybalu.

 

- Dybala je uistinu moderan napadač. Njegov talent se sjajno slaže s tempom i dinamikom. Smatram da može ispisati historiju s Juventusom u narednih deset godina - rekao je 57-godišnji trener za "Tuttosport".

 

Govorio je također o veznjaku PSG-a Marcu Verrattiju, koji je bio predmet brojnih spekulacija u vezi s odlaskom iz Pariza te o Miralemu Pjaniću.

 

- Juventus ima Pjanića i mislim da im sada ne treba Verratti. Njihove karakteristike su različite ali mogu ispuniti istu ulogu - rekao je italijanski stručnjak.

 

Dodaje da su kritike na račun Pjanića neopravdane, istakavši da uvijek postoje poteškoće kod igrača da se privikne na novi klub i da je za to potrebno određeno vrijeme.

 

- Kada su u pitanju igrački kvaliteti o Pjaniću ne trebamo trošiti mnogo riječi. Da li je poput Pirla? Miralem je sjajan, ali je Pirlo rijedak tip igrača. Mislim da ih nije pravedno uspoređivati - zaključio je Ancelotti.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI