Novi rad kreativnog Sarajlije

Mural umjetnika Rikarda Druškića u Pozorištu mladih: Jeste li vidjeli 'Magični dvorac'?

DEPO Art 08.11.16, 10:24h

Mural umjetnika Rikarda Druškića u Pozorištu mladih: Jeste li vidjeli 'Magični dvorac'?
Mural je svojevrsna vizija autorovog poimanja Pozorišta mladih i funkcije u kontekstu svakodnevnog života, ističući njegov značaj u razvoju djeteta

 

Mural "Magični dvorac" autora Rikarda Druškića postavljen je u auli Pozorišta mladih Sarajevo, a  zasigurno predstavlja jedan od značajnijih projekata koje je ovaj umjetnik realizovao.

 

"Magični dvorac" je završen za šest dana kontinuiranog rada, a za cilj ima pozvati ne samo djecu, već i mlade ljude da budu slobodni i nesputani u izražavanju svoje individualnosti, da vjeruju u sebe i uvažavaju jedni druge.

 

Mural je svojevrsna vizija autorovog poimanja Pozorišta mladih i funkcije u kontekstu svakodnevnog života, ističući njegov značaj u razvoju djeteta.

 

Rikardo Druškić je ilustrator i slikar iz Sarajeva. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja za radove koji se baziraju na kombinaciji tradicionalne i digitalne tehnike slikanja. Dio opusa čine i murali, te ulja na platnu.

 

Održao je samostalne izložbe u Sarajevu i Mostaru, a u sklopu grupnih izložbi izlagao je u New Yorku, Miamiu, Los Angelesu i Taiwanu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI