oglasili se iz lanca

Stiglo zvanično pojašnjenje iz KONZUM-a: 13. novembra potpuno se zatvara Family Centar Sarajevo. Zašto?

Biznis Klub 05.11.16, 09:44h

Stiglo zvanično pojašnjenje iz KONZUM-a: 13. novembra potpuno se zatvara Family Centar Sarajevo. Zašto?
‘’Već nekoliko mjeseci konstatno radimo na unaprijeđenju naše poslovne mreže kroz reotvorenja i otvorenja novih prodavnica širom BiH."- kaže Zvezdana Stojaković iz Konzuma

 

Nakon što je najveći sarajevski Konzumov hipermarket u Ložioničkoj ulici počeo raditi u znatno smanjenom kapacitetu, nametnulo se logično pitanje šta se dešava s ovim gigantom. 

 

Radi li se o 'renoviranju', zatvaranju ili pak nečem trećem?

 

O ovoj temi oglasili su se danas iz Konzuma zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u cijelosti:

 

Počelo je preuređenje dva najveća Konzumova prodajna objekta u Banjoj luci i Sarajevu čime će biti postavljeni novi standardi kupovine u Bosni i Hercegovini i regiji. Oba centra pružit će potpuno novi doživljaj kupovine  prilagođen potrebama modernog kupca i njegovom užurbanom, ali i zahtjevnijem životnom stilu.

 

‘’Već nekoliko mjeseci konstatno radimo na unaprijeđenju naše poslovne mreže kroz reotvorenja i otvorenja novih prodavnica širom BiH. Svakako, Family centri u Banjoj Luci i Sarajevu bit će vrhunac naših investicija u 2016. godini koja je za nas bila veoma uspješna.

 

Konzum u Banjoj Luci na adresi Svetog Save 69, zatvara se u ponedjeljak, a već krajem novembra kupcima ćemo poželjeti dobrodošlicu u preuređenom ambijentu, koji će ponuditi poseban doživljaj kupovine i prostor kakav u ovim krajevima još nisu vidjeli i ponudu kakvu nisu doživjeli.

 

U sarajevskom Family centru na adresi Ložionička 16 počele su pripreme za renoviranje, a potpuno zatvaranje objekta je 13. novembra. U mjesecu darivanja, decembru, kupcima u Sarajevu ćemo pokloniti novi Konzum Family centar uz najatraktivnije sadržaje za cijelu porodicu,“  – istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.


Oba centra ponudit će novitete, kako u vidu najsavremenije opreme tako i novih pogodnosti za kupce, a pripremljeni konceptualni sadržaji posjetiocima će pružiti očaravajući doživljaj kupovine usklađen prema svjetskim standardima.


Konzum na ovaj način pokazuje kako već niz godina održava poziciju lidera pažljivo prateći potrebe lokalnog stanovništva, a kontinuiranim ulaganjima donosi najviši nivo ponude i usluge u segmentu maloprodaje u našoj zemlji- navodi se u zvaničnom saopštenju pristiglom iz Konzuma. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI