Glasine kruže čaršijom

Šta se dešava u KONZUM-u: Da li se najveći brendovi povlače iz poznatog trgovačkog lanca?!

Hronika 02.11.16, 14:29h

Šta se dešava u KONZUM-u: Da li se najveći brendovi povlače iz poznatog trgovačkog lanca?!
I regionalni mediji raspisali su se o tome, te se zapitali da li će se ova situacija ''preliti'' i preko granica BiH

 

Posljednjih 15-ak dana ovdašnji kupci su mogli primijetiti da u Konzumovim trgovinama nema Coca-Cola proizvoda, a nakon što su bh. mediji objavili informaciju o sukobu trgovačkog lanca Konzum i Coca Cole, najvećeg proizvođača i distributera pića na svijetu, i regionalni mediji raspisali su se o tome, te se zapitali da li će se ova situacija "preliti" i preko granica BiH?!

 

No, nisu samo proizvodi Coca-Cole počeli 'nestajati' sa Konzumovih polica, potrošači su primijetili kako i se brojni drugi brendovi, nakon što se pojedini artikli rasprodaju, rijetko ili nikako ne vraćaju u ovaj trgovački lanac.      


U međuvremenu je informaciju o povlačenju svih proizvoda Coca-Cole sa Konzumovih polica demantovala Zvezdana Stojaković, PR menadžerica "Konzuma BiH".

 

- Nije tačna informacija o povlačenju proizvoda Coca-Cole. Naša dugogodišnja saradnja se kompanijom Coca-Cola se odvija neometano i nema nikakvih problema - rekla je za N1 Stojaković.

 

Da nema nikakvih problema u saradnji dvije gigantske kompanije za N1 je potvrdila i Alma Šahbaz iz Coca-Cole.

 

- Povodom te vijesti mogu reći da se saradnja Coca-Cole i Konzuma odvija neometano. Mi sarađujemo dobro godinama i tako će se nastaviti u budućnosti, kazala je Šahbaz.


Šta je od svega toga tačno, kupci će moći samo vidjeti u danima koji slijede.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI