bit će uzbudljivo

Hoće li Đoković uskoro sići sa teniskog trona?!

Sport 01.11.16, 09:27h

Hoće li Đoković uskoro sići sa teniskog trona?!
Murray je u odličnom nizu od čak 16 pobjeda u kojima je izgubio samo dva seta, a Đoković je posljednji turnir osvojio još u julu

 

 

Novak Đoković i dalje je vodeći svjetski teniser, ali to bi se moglo promijeniti vrlo brzo. Srbijanac drži pol poziciju još od 7. jula 2014. godine, a već ove sedmice bi ga mogao smijeniti Andy Murray.


Naime, Britanac ima priliku po prvi put u karijeri postati najbolji teniser svijeta ako osvoji Masters u Parizu, a Đoković ne izbori finale. U tom slučaju Murray bi imao 11.185 bodova i najmanje 205 više od srpbijankog tenisera uoči završnog Mastersa u Londonu. Olakšavajuća okolnost mu je ta da može postati reket broj 1 i ako se plasira u finale, a Đoković ispadne prije polufinala.

 

Murray je u odličnom nizu od čak 16 pobjeda u kojima je izgubio samo dva seta, a Đoković je posljednji turnir osvojio još u julu.

 

Najrealnije je da se velika borba za prvu poziciju vodi u Londonu, ali treba imati na umu i opciju da do te borbe ni ne dođe ako Đoković osvoji Pariz, a Murray ne izbori ni finale.

 

Tako bi Nole osigurao prvo mjesto na kraju sezone petu od šest posljednjih godina i izjednačio se tako s Rogerom Federerom.

 

Sasvim sigurno, očekuje nas izuzetno uzbudljiv završetak sezone...

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI