Slučaj koji je potresao Mostar

Ispovijest otete Mostarke: Izgubila sam svijest kad me je počeo daviti, probudila sam se u gepeku...

Hronika 27.10.16, 21:05h

Ispovijest otete Mostarke: Izgubila sam svijest kad me je počeo daviti, probudila sam se u gepeku...
Nakon što se počela otimati, trzati i vrištati, počeo ju je daviti, usljed čega je izgubila svijest

 

U Mostaru se jučer u šoku i nevjerici prepričavala vijest o tome da je preksinoć oko 21 sat u prigradskom naselju Potoci 20-godišnjak oteo 44-godišnju ženu, koju je, kako je rečeno iz policije, nasilno ugurao u prtljažnik Passata i odvezao u smjeru planinskog predjela Rujište. 

 

Otmičar Emir Omanović uhapšen je nekoliko sati poslije te je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu. Sumnjiči se za krivično djelo protupravno oduzimanje slobode.


Mještani Potoka imaju samo riječi hvale za žrtvu i njenu porodicu, piše Avaz.

 

- Divna i prijatna žena, radi u kladionici i živi s roditeljima, koji su, također, veoma fini ljudi - govorili su nam mještani dok smo jučer tražili kuću D. L. 

 

Nakon neprospavane noći i šoka, kao i lakših tjelesnih ozljeda, D. L. (identitet poznat redakciji) zatekli smo jučer u porodičnoj kući. Jedva je pristala opisati stravični događaj zbog kojeg će, vjerovatno, cijeli život nositi traumu.


U 21 sat je završila sa poslom i, uobičajeno, krenula kući pješice. Iako je put većim dijelom mračan, nikada je nije bilo strah, a vrlo često bi je neko od komšija povezao. Tako je bilo i te večeri, kada su je momak i djevojka iz komšiluka dovezli do skretanja koje s glavne ceste vodi na lokalni put prema njenoj kući. Svega nekoliko minuta poslije Omanović se zaustavio svojim vozilom i izbezumljenu D. L. nasilu pokušao ugurati. Nakon što se počela otimati, trzati i vrištati, počeo ju je daviti, usljed čega je izgubila svijest. Probudila se u prtljažniku, misleći da je spavala sto godina. 

 

- Odjednom sam se sjetila gdje se nalazim… Molila sam se Bogu i svim svecima da ostanem živa… Pitala sam se šta se ovo dešava. Zašto? Kuda me sad vodi? Prosvijetli mu pamet, Bože… - kroz suze je jedva progovarala D. L.

 

Ostatak potresne priče pročitajte OVDJE.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI