gostovanje u pressingu n1

Tužiteljica Dalida Burzić o istini u slučaju Dženan Memić: Dokazi su rekli...

Front 26.10.16, 21:18h

Tužiteljica Dalida Burzić o istini u slučaju Dženan Memić: Dokazi su rekli...
"Istraga mora biti tajna. Mi nemamo to definisano kao u drugim državama, jer bi inače te informacije postale službena tajna i njihovo iznošenje van institucije bi nosilo određene posljedice"

 

Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić je u večerašnjem izdanju emisije Pressing govorila o slučaju "Dženan Memić", te o istrazi koja je provedena u ovom slučaju.

 

Na pitanje šta je istina u ovom slučaju, Burzić je kazala:

 

"Istina je potvrđena optužnica, suđenje je u toku. To je ono što su dokazi rekli. Prvo smo istragu vodili o nepoznatom izvršiocu, imali smo pet osumnjičenih. Istraga je od početka bila ugrožena, curenjem informacija, razglabanjem o dokazima van istitucija. Ja sam u tom smislu zatražila od komesara da utvrdi odgovornost jedne ovlaštene službene osobe. Tada sam rekla da bi istraga možda i prije bila okončana da nije bilo ometanja", smatra Burzić.

 

Dodala je istraga u predmetima mora biti tajna.

 

"Istraga mora biti tajna. Mi nemamo to definisano kao u drugim državama, jer bi inače te informacije postale službena tajna i njihovo iznošenje van institucije bi nosilo određene posljedice".

 

Još je kazala da je optuženi Ljubo Seferović imao 120 prekršaja u vrijeme kada je uhapšen.

 

"Podnijela sam prijavu protiv advokata Dženanovog oca prije više od mjesec dana. Ovdje se ne radi o krivičnom djelu ubistvo. Ovdje se radi o krivičnom djelu iz saobraćaja. Optuženi Seferović Ljubo je imao 120 prekršaja u vrijeme kad smo mi dobili izvod iz njegove prekršajne evidencije. Nama u sistemu nešto nije uredu čim ti prekšraji nisu evidentirani kako treba. Nešto nije uredu".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI