sa samo 36 godina

Životna ispovijest Selme Bajrami: Brak više definitivno nije za mene!

Showbizz 26.10.16, 19:22h

Životna ispovijest Selme Bajrami: Brak više definitivno nije za mene!
Početak njene, već sada možemo konstatirati, uspješne karijere vezan je za ime menadžera Mirka Pavića, a o njihovom poslovnom prekidu "zvonilo je na sva zvona"- piše Express

 

Izvor: Express

 

Možete je voljeti ili ne voljeti, poštovati ili ne ono što ona radi... ali za njeno ime malo ko, bar na Balkanu, nije čuo. Iako ima svega 36 godina iza nje je poprilično buran emotivan život, dva propala braka, karijera propraćena usponima i padovima, skandalima... Ona je, pogađate, Selma Bajrami - "žena sirena"!

 

Ona je pjevačica koja je obilježila bh. estradu u zadnjih 15-ak godina. To je žena koja je u samom vrhu sve ove godine, zahvaljujući prvenstveno dobrom glasu, kvalitetnim pjesmama, ali i stasu!

 

Psihička tortura

 

Početak njene, već sada možemo konstatirati, uspješne karijere vezan je za ime menadžera Mirka Pavića, a o njihovom poslovnom prekidu "zvonilo je na sva zvona". No, od tada do danas prošlo je mnogo godina. Selma je u samom vrhu, sa ili bez nečije pomoći. Ona je danas institucija za sebe...

 

Rođena 4. jula 1980. godine u Tuzli. Prvi album pod nazivom „Kad suza ne bude" snimila je u Beogradu u studiju „Time". Autor pjesama je bio Milić Vukašinović. Drugi album je rađen u studiju Miće Nikolića. Sa njega, pored naslovne pjesme „Ljubav si ubio gade", izdvojile su se i pjesme „Život liječi rane" i „Pijanica". Svoj slijedeći album i prvi u produkciji Dejana Abadića, koji je izašao pod nazivom „Žena sa Balkana", donio je neki novi zvuk, pjesme poput „Nano", „Škorpija", „Žena sirena" i „Bićeš moj" su krenule prema vrhovima folk top lista.

 

Zahvaljujući pjesmi „Žena sirena" Selma je od publike i kolega dobila nadimak koji, prema sopstvenim riječima s ponosom nosi. Autori pjesama na Selminom albumu koji je izašao 2005. godine pod nazivom „Kakvo tijelo Selma ima" su bili Dragan Brajović Braja, Dragiša Baša i Nanin iz Tuzle. No, "Ostrvo tuge" je jedna od njenih "najozbiljnijih" izvedbi koja se ponajviše izvodi na svim regionalnim muzičkim takmičenjima.

 

selma-bajrami-zvijerka2

 

No, pjesmom "Zvjerka" vratila se na stare staze slave... Samim tim je potisnut i njen stari nadimak "sirena". Sada s ponosom nosi onaj novi - Zvjerka!

 

Samo za "Express" koji je, kako i sama priznaje, velikim dijelom zaslužan za uspjeh njene karijere, pristala je otvoriti dušu te sa našim čitaocima podijeliti svoju životnu ispovijest. "Friško" je izašla iz braka s Mujom s kojim ima sina Darisa. Nije lako, priča ona, biti samohrana majka u ovom vremenu. Posebno uz posao kojim se ona bavi i koji iziskuje dosta odsustva od kuće.

 

- To su veliki pritisci na jednu ženu, majku... Jako teško sam se nosila s tim, ali nisam dozvolila da drugi to vide. Zbog svog sina morala sam u svakom momentu biti prisebna. Nasmijana! Dati mu svu ljubav kako ne bi osjetio raskol među roditeljima - priča nam vidno uzbuđena Selma.

 

Darisa je uspjela, koliko toliko, skloniti od očiju javnosti. No, bilo je, priznaje, neizbježno uz sav pritisak skloniti ga u potpunosti.

 

- Morala sam da se branim i borim za svog sina jer su mi ga htjeli oduzeti! No, pravda uvijek pobjeđuje. Kada imaš čistu dušu, odgoj, poštovanje prema bližnjima i kad imaš podršku mase i porodice, onda je sve nekako lakše - dodaje ona.

 

Pisalo se kako je Selma, dok je bila u braku s Mujom, bila izložena fizičkoj i psihičkoj torturi te da ju je kasnije i ucenjivao. Optuživao ju je da je ona kriva za sve, a navodno je tražio i 100.000 eura kako bi pristao na sporazumni razvod. Tokom braka je preživljavala i torturu kroz koju prolazi svaka zlostavljana žena, no ona je već odavno stavila tačku na svu ovu priču.

 

- Žalim dan kad sam dopustila uopšte da neki ljudi budu blizu mene, ali gledajući s druge strane da ga nisam pustila ne bih dobila svoje najveće blago, svog sina. Sve je to sada iza mene i neću da trošim energiju na osoba koje kao da nisu ni postojale u mom životu. Sreća je za hrabre, a ne za one koji na prvu nedaću u životu odustaju i dižu ruke od sebe i svoje sreće.  

 

I dok drugi prave smicalice kako će je uništiti, Selma pravi pjesme, stvara novi i bolji život za sebe i svog sina. I ne obazire se... Osmjeh, uspjeh i sreća je, kaže, dušmanu najgora kazna.

 

Ostatak pročitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI