Mirisi

8 tajni žena koje uvijek savršeno mirišu

Lifestyle 27.10.16, 13:25h

8 tajni žena koje uvijek savršeno mirišu
Takve žene imaju svoje male tajne, a mi vam ih otkrivamo baš sve.

Takve žene imaju svoje male tajne, a mi vam ih otkrivamo baš sve.

 

1. One biraju moćnije mirise

 

Nisu svi mirisi jednaki. Npr. oni citrusni imaju tendenciju brzo se trošiti, dok se oni s drvenom notom, poput sandalovine i općenito intenzivniji i bogatiji mirisi, zadržavaju na vama neko dulje vrijeme pa vodite računa i o tome prilikom odabira mirisa.

 

2. One nanose slojeve mirisa

 

Od gelova za tuširanje, losiona za tijelo do ulja... Većina parfema dolazi u različitim oblicima. Nanošenjem nekoliko njih zajedno, izgradit ćete slojeve mirisa, koji će izdržati dulje tijekom dana.

 

3. One znaju gdje primijeniti parfem

 

Osim zapešća, nanesite svoj omiljeni miris na toplija, a često i skrivena mjesta na tijelu, kao što su vaš trbuh i prsa, područje iza koljena te uši. Toplina tijela ovdje pomaže u razvijanju mirisa.

 

4. One ga nikada ne utrljavaju

 

Iako znamo da želite utrljati miris u kožu, oduprite se porivu. Trljanje zapravo razgrađuje miris te vas ostavlja samo sa srednjim i baznim notama, što u prijevodu znači kraće vrijeme djelovanja.

 

5. One znaju kada ga primijeniti

 

Parfem je najbolje nanositi nakon tuširanja, dok je vaša koža još uvijek lagano vlažna, a dodatna vlaga pomaže u "zaključavanju" mirisa na vašoj koži.

 

6. One paze na hidrataciju kože

 

Svakako hidratizirajte svoju kožu prije nanošenja bilo kojeg parfema. Suha koža ima tendenciju da apsorbira neke od mirisa, čineći to da on brže nestaje.

 

7. One ih pravilno čuvaju

 

Izloženost toplini i vlazi, razbija molekule mirisa u vašoj omiljenoj bočici parfema pa izbjegavajte njihovo pohranjivanje u kupaonici te ih čuvajte na hladnim i suhim mjestima, kao što je npr. vaša spavaća soba.

 

8. One ponavljaju postupak nanošenja tijekom dana

 

Budući da je vaša koža živi organ koji diše, ona ne može zadržati parfem na neodređeno vrijeme. Žene koje uvijek savršeno mirišu to znaju pa bočicu uvijek imaju uz sebe te parfem nanose i prije važnih događaja u danu, koji izlaze izvan "9-5" okvira.

 

Index.hr

 

BLIN
KOMENTARI