Preko vikenda oduzeto još automobila

MUP KS se zahuktao sa zapljenama auta: Sarajlije duguju i po 32.440,00 KM za kazne, a sad...

Hronika 25.10.16, 13:51h

MUP KS se zahuktao sa zapljenama auta: Sarajlije duguju i po 32.440,00 KM za kazne, a sad...
Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru

 

Vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru

 

MUP KS nastavlja sa redovnim aktivnostima kontrole saobraćaja, a tokom vikenda oduzeto je ukupno šest automobila.

 

Policijski službenici PS Ilijaš su 21. oktobra iz saobraćaja su isključili H.B. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke volkswagen transporter, sa nepripadajućim registarskim tablicama. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 32.440,00 KM.

 

Policijski službenici PS Vogošća su 21. oktobra u 23 sata iz saobraćaja su isključili S.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke toyota, registarske oznake J84-T-284. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 11.909,00 KM.

 

Policijski službenici PS Vogošća su 22. oktobra u 00.15 sati iz saobraćaja su isključili G.E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke opel vectra, registarske oznake T54-K-519. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 2.880,00 KM.

 

Policijski službenici PS Vogošća su 23. oktobra u 17.20 sati iz saobraćaja su isključili T.A. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke ford escort, registarske oznake E18-J-271. Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.902,00 KM.

 

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih lica su privremeno oduzeta motorno vozila. Pomenuta vozila će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

 

(oslobođenje.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI