STIŽE DOMAĆI HUMOR ZA CIJELU PORODICU

Gledajte prvi TV seriju 'Dobrodošli u Orient Express' na Moja TV i DEPO Zoni

Mediji 25.10.16, 10:30h

 Gledajte prvi TV seriju 'Dobrodošli u Orient Express' na Moja TV i DEPO  Zoni
Prve epizode serije „Dobrodošli u Orient Express“ uskoro možete gledati po pristupačnim (domaćim) cijenama u VoD videoteci Moja TV...

 

 

Publika u BiH, ali i širom svijeta može ekskluzivno gledati novu domaću igranu humorističku TV seriju „Dobrodošli u Orient Express“ na Moja TV i DEPO Zoni. Od ove jeseni pa sve do ljeta 2017. snima se i emitira prva sezona ove serije (24 epizode), rađene u produkciji DEPO-a i grupacije Pink. Publika će, nakon premijernog emitiranja na ovim platofrmama, seriju moći gledati na TV Pink BH, Pinku Srbije i Pinku Crne Gore.

 

Serija se radi po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, reditelja i producenta poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih TV projekata u posljednjih 15-tak godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok scenario potpisuje Dževad Hadžić. Do saradnje u ovome velikom televizijskom projektu došlo je nakon snimanja i uspješnog emitiranja probnog pilota od tri epizode na TV Pink BH u proljeće ove godine.


Pilot epizode su tokom mjeseca aprila postigle veliku gledanost u BiH, a publika je sa oduševljenjem prihvatila likove i zaplete iz ovoga serijala kojeg vodi iskusna autorska i produkcijska ekipa. U centru priče je jedan sarajevski hotel sa svojim gazdaricom Ornelom (Bojana Gregorić), Sudom (Mirvad Kurić), Hokijem (Emir Hadžihafizbegović), Fikretom (Vanesa Glođo), Nickom (Saša Petrović), gospodinom Imširom Šišmirpašićem (Haris  Burina), Ivom (Ivo Gregurević) i drugim junacima u brobi za preživljavanje u vremenu gdje svuda oko nas vladaju vukovi.


Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom ovdašnjem hotelu u kojem glavni junaci pokušavaju da nađu svoju priču i uspjeh u tranzicijskom novom vremenu.

 

Serija je okupila atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije, a među glavnim protogonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina, Nenad Okanović, Armin Omerović, Andrea Aković, Klara Mućbabić, Edhem Husić i drugi, dok će se u nastavaku snimanja sezone u njoj pojaviti i druga mnoga poznata imena iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.


Muziku sa seriju radili su Mirko Šenkovski Geronimo i Samir Kadirić, dok su Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera, otpjevali naslovnu numeru za ovu seriju.  

 


Prve epizode serije „Dobrodošli u Orient Express“ možete gledati prvi po pristupačnim (domaćim) cijenama u VoD videoteci Moja TV. O terminu emitiranja na Moja TV zainteresirana javnost će u narednim danima biti blagovremeno informirana, dok publika u čitavom svijetu ovu dugoočekivanu seriju već može gledati na DEPO Zoni i svjetskom video servisu Vimeo. 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI