26. Oktobra u Kamernom teatru 55

Promocija knjige Nerzuka Ćurka 'Rasprava o miru i nasilju'

Hronika 24.10.16, 10:18h

Promocija knjige Nerzuka Ćurka 'Rasprava o miru i nasilju'
Promocija će se održati u srijedu, 26. oktobra, u 18:30 sati u Kamernom teatru 55, a o knjizi i autoru govorit će Viktor Ivančić, Zlatiborka Popov Momčinović i Sead Turčalo

 

Izdavačka kuća Buybook s velikim zadovoljstvom najavljuje promociju knjige Nerzuka Ćurka "Rasprava o miru i nasilju". Knjiga je objavljena u Buybookovoj biblioteci Memorija u izdanju Sarajevo – Zagreb krajem juna 2016.


Promocija će se održati u srijedu, 26. oktobra, u 18:30 sati u Kamernom teatru 55, a o knjizi i autoru govorit će Viktor Ivančić, Zlatiborka Popov Momčinović i Sead Turčalo. Događajem će moderirati Kristina Ljevak. Promocija knjige održava se uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH.


Nerzuk Ćurak doktor je političkih znanosti, redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, javni intelektualac, esejist, znanstveni publicist, novinar, urednik, građanski i mirovni aktivist. Njegov znanstveni interes usmjeren je na geopolitiku, teoriju mira, upravljanje konfliktima, političku filozofiju, etnonacionalizam, političke stranke i analizu politika.


Autor je knjiga Geopolitika kao sudbina: Slučaj Bosna. Postmodernistički ogled o perifernoj zemlji; Dejtonski nacionalizam; Obnova bosanskih utopija; Politologija, politička filozofija i sociologija dejtonske države i društva; Filozofija zagrljaja; Izvještaj iz periferne zemlje. Gramatika geopolitike.


Bio je voditelj naučnog projekta Vrijednosni odnos političkih elita u Bosni i Hercegovini prema Bosni i Hercegovini i Evropskoj uniji, a kao rezultat tog projekta objavljena je koautorska knjiga Politička elita u BiH i EU: Odnos vrijednosti, u kojoj je zastupljen kao prvi autor.


Početkom ove 2016. godine, na osnovu jednogodišnjeg projekta koji je osmislio, kreirao i vodio, objavio je koautorsku knjigu Nelegalni oblici stjecanja znanja na univerzitetima u Bosni i Hercegovini: Studija socijalne deformacije u akademskoj kulturi.


Živi i radi u Sarajevu.


Knjiga "Rasprava o miru i nasilju" može se naći u prodaji u Buybookovim knjižarama i knjižarskoj mreži širom BiH, kao i putem Buybookovog web shopa www.buybook.ba po cijeni od 25,00 KM. Na promociji knjiga će biti dostupna po promotivnoj cijeni.

 

nerzuk-curak-knjiga-1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI