NAKON PRIJEDLOGA SZP-A O PRAĆENJU CIVILA

Dodik poručio: Ako Mirko Šarović i Dragan Mektić pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima!

Front 23.10.16, 14:20h

Dodik poručio: Ako Mirko Šarović i Dragan Mektić pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima!
O ovome govore osobe bliske ljudima koji su bili dio organizovanog kriminala. Ako kadrovi SDS-a, koji su u vlasti na nivou BiH Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima - naveo je Dodik

 

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je SDS gubitnik čiji se odnos prema RS-u nastavlja na najgori način, „jer kadrovi Saveza za promjene (SzP) predlažu da u okviru Oružanih snaga BiH bude formirana obavještajna služba koja bi se bavila praćenjem civila“.

 

Dodik je u izjavi novinarima u Zalužanima ustvrdio da je to predložio parlamentarni vojni povjerenik i da je to nedopustivo, jer je za sigurnost RS-a odgovorna njena vlast“.

 

Po njegovim riječima, uvođenje nove nadležnosti u Oružane snage BiH predstavlja direktno ugrožavanje sigurnosti RS-a.

 

- RS nema ništa od sigurnosnih struktura na nivou BiH. Obavještajna služba BiH je isključivo u funkciji lidera SDA Bakira Izetbegovića - dodao je Dodik.

 

 SDS nastavlja, ustvrdio je, s politkom „kriminalizacije društva za koju nikada nije imala dokaza“.

 

 - O ovome govore osobe bliske ljudima koji su bili dio organizovanog kriminala. Ako kadrovi SDS-a, koji su u vlasti na nivou BiH Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima - naveo je Dodik. 

 

Kada je u pitanju provođenje odluke „Sejdić – Finci“, entitetski predsjednik je naveo da je tu odluku nametnula međunarodna zajednica da bi RS promijenila način izbora članova Predsjedništva BiH. 

 

Neprihvatljiv je, kaže, prijedlog da članovi Predsjedništva BiH budu birani u Parlamentu BiH, da člana te institucije iz RS-a biraju poslanici Bošnjaci i Hrvati te da RS ostaje pri stavu da narod na izborima bira člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI