POLICIJA NA MUKAMA, PSIHOLOZI POJAŠNJAVAJU

Kako otkriti da li je zaista bilo otmice: Dijete govori istinu, ali i kada je to dio njegove mašte

Hronika 23.10.16, 10:44h

Kako otkriti da li je zaista bilo otmice: Dijete govori istinu, ali i kada je to dio njegove mašte
Sva priča i dalje je bez pokrića jer nikakvih konkretnih tragova nema. Istraga za MUP je izuzetno teška... Najgore je što nema nikakvih dokaza da se nešto uistinu dogodilo


Opći strah! Tim dvjema riječima mogla bi se opisati psihoza koja je jučer vladala u Zenici, nakon prekjučerašnje navodne otmice jedne djevojčice, dok je druga uspjela pobjeći.


Ali, sva priča i dalje je bez pokrića jer nikakvih konkretnih tragova nema. Istraga za MUP je izuzetno teška, piše Večernji.ba.


Nejasne informacije


Najgore je što nema nikakvih dokaza da se nešto uistinu dogodilo. Ljudi na ulici nerado komentiraju slučaj.


- Prestrašeni smo i ne znam što bih drugo rekla. Dijete ova dva dana ne ispuštam iz vida, ali voljela bih da policija da neke jasnije informacije. Sve je u magli, govori nam prolaznica i prenosi dojmove većine Zeničana.


Policija je zaustavljala skoro sva vozila u Tetovu, tražio se neki trag koji će biti poveznica sa slučajem, ali nije išlo.


- Svi smo potreseni, još ništa ne znamo. Jedino nam policija može pomoći, komentirao je Branko Zadić, predsjednik Vijeća roditelja Osnovne škole “Hasan Kikić”.


Ravnateljica škole u Tetovu Hasna Alihodžić kazala je da nijedna učenica iz ove škole nije oteta.


Prije ovog slučaja, u Sarajevu je 4., 6., 10. i 12. listopada prijavljivan nepoznati čovjek koji je učenike pozivao da s njim uđu u vozilo. To je proteklog tjedna i prijavljeno, ali je utvrđeno da se radilo o internoj šali dvojice radnika jednog poduzeća koje je vlasnik najavio sankcionirati.


I prije pet godina bilo je sličnih priča i u Hercegovini, pa je svojedobno dadilja jedne djevojčice ispričala da je djevojčicu netko pokušao oteti. I tada se policija digla na noge, roditelji su bili u panici, ali ispostavilo se da priča nema nikakvo uporište.


Priče o nestanku


I u susjednoj Hrvatskoj bilo je dosta izmišljenih priča o otmicama djece. Neke od najsurovijih vezane su uz trgovačke centre u kojima su, navodno, pronađena oteta djeca. Tada se ispostavilo da konkurencija podmeće takve priče kako bi uspaničila roditelje u nemilosrdnoj utrci za kupcima.


Ovih dana i psiholozi govore o slučajevima navodne otmice.


- Naši zakoni su jako dobri, škole imaju propise i suradnju s policijom i zdravstvom. Škole općenito dobro rade. Osnovna stvar je suradnja na relaciji roditelj - škola. Jasno je da postoji i potreba djece za privlačenjem pozornosti. Svaki roditelj vjeruje svom djetetu, ali moramo znati da dijete nekada govori istinu, ali da je to dio njegove mašte, kazala je za N1 psihologinja Enisa Mešić.

 

 

(Večernji.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI