13. kolo Premijer lige BiH

Željezničar na Grbavici savladao Olimpic s 3:2

Sport 22.10.16, 21:05h

Željezničar na Grbavici savladao Olimpic s 3:2
U sudijskoj nadoknadi napadač Olimpica Alem Plakalo postiže drugi pogodak za goste i postavlja konačan rezultat utakmice

 

Fudbaleri Željezničara osvojili su tri boda u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Olimpica. Utakmica na stadionu ''Grbavica'' završena je pobjedom domaćina s 3:2. Golove za ''Želju'' postigli su Ivan Lendrić (11.,80.) i Miroslav Stevanović (45.), a strijelci za goste bili su Sanjin Lelić (69.) i Alem Plakalo (90.).



Očekivano, domaći sastav je od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu protivnika, dok se Olimpic fokusirao na obranu i pokušaje brzih tranzicija iz odbrane u napad kojima bi ugrozili gol Vedrana Kjosevskog. Do desetog minuta susreta Željezničar je nekoliko puta prijetio ubačajima iz prekida, ali veće opasnosti za Dejana Bandovića nije bilo.



Napadi plavih su ''urodili plodom'' već u 11. minutu kada nakon odličnog dubinskog dodavanja napadač Ivan Lendrić prolazi Bandovića i dovodi Željezničar u vodstvo.



Nakon primljenog gola Olimpic je pokušao učiniti nešto više u napadu, ali igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez prilika za promjenu rezultata. Gledaoci na stadionu ''Grbavica'' su čekali 20 minuta na novo uzbuđenje na terenu, kada je Lendrić iz velike udaljenosti pokušao postići svoj drugi gol na susretu.



U 30. minutu susreta Stevanović je presjekao napad Olimpica i ubacio za Križmana, koji propušta odličnu priliku da povisi vodstvo domaćina. Već u narednom napadu domaći su nakon Bandovićeve greške imali dobru priliku za povećanje vodstva, ali odbrana Olimpica dobro reaguje i otklanja opasnost.



Željezničar je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao protivnika koji u prvih 45. minuta susreta niti jednom nije ozbiljnije prijetio Kjosevskom.  Domaći su nizali šanse pred golom ''Vukova'', a prednost su udvostručili u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, nakon što je lijep pogodak nakon solo prodora postigao raspoloženi Miroslav Stevanović.



''Plavi'' su drugo poluvrijeme počeli u istom tempu, a već nakon tri minuta igre mogli su doći do novog pogotka. Marković je nakon kornera glavom šutirao, a igrač Olimpica Zulčić izbio loptu s gol linije.



Dva minuta kasnije slična situacija i nova šansa za Željezničar, a ovoga puta Kosorićev udarac glavom brani Bandović.



Olimpic u 69. minutu uspjeva smanjiti prednost domaćina iz prve ozbiljnije šanse na utakmici. Lelić je nakon izgubljene lopte Željezničara izašao sam pred Kjosevskog, predriblao ga i bez većih problema postigao gol.  



Sve nade da mogu osvojiti bod na ''Grbavici'' gosti su izgubili u 80. minutu nakon greške odbrane koju je iskoristio Lendrić i postigao svoj drugi gol na utakmici. Defanzivac Advan Bjelak je loše vratio loptu Bandoviću, a Lendrić koji je sve to pratio nije imao problema da pogodi prazan gol.



Dva minuta kasnije nogometaš Olimpica Sandi Zulčić dobija drugi žuti karton i ostavlja svoj tim s igračem manje na terenu.



U sudijskoj nadoknadi napadač Olimpica Alem Plakalo postiže drugi pogodak za goste i postavlja konačan rezultat utakmice.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI