VIDEO/ GLAVNA TUŽITELJICA O SIGURNOSTI GRAĐANA

Dalida Burzić odgovara: Ko vlada ulicama Sarajeva - policija, Tužilaštvo, kriminalci...?!

Front 21.10.16, 20:25h

Dalida Burzić odgovara: Ko vlada ulicama Sarajeva - policija, Tužilaštvo, kriminalci...?!
Između ostalog, tužiteljica je odgovarala na pitanja o sigurnosnoj situciji u Sarajevu, saradnji sa MUP-om KS, napadima na kantonalno tužilaštvo, istragama, o ubistvu Dženana Memića i curenju informacija, te o akciji policije u slučaju Sanjina Sefića

 

Povodom aktuelne i strahom natopljene situacije u glavnomgradu BiH, ekskluzivno za Dnevnik TV1 večeras je govorila Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužilaštva KS.


Između ostalog, tužiteljica je odgovarala na pitanja o sigurnosnoj situciji u Sarajevu, saradnji sa MUP-om KS, napadima na kantonalno tužilaštvo, istragama, o ubistvu Dženana Memića i curenju informacija, te o akciji policije u slučaju Sanjina Sefića.


Dalida Burzić govorila je i o odgovornosti Kantonalnog suda KS zbog puštanja na slobodu osumnjičenih za pomoć pri Sefićevom bjekstvu - bez održanog (obavezujućeg) ročišta, te potvrdila da će ovaj sud ponovo odlučivati o njihovom pritvoru.


Osvrnula se i na svoj odnos sa glavnim komesarom MUP-a KS Vahidom Ćosićem, kao i na zakonske obaveze koje moraju sprovoditi i policija i tužilaštvo te na propuste koji se na toj relaciji dešavaju.


Pogledajte prilog TV1...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI