U borbi protiv stresa

4 stvari koje možete napraviti odmah kako biste smanjili stres

Lifestyle 21.10.16, 16:14h

4 stvari koje možete napraviti odmah kako biste smanjili stres
Osjećate kao da će vam glava eksplodirati? Niste jedini! No, srećom, postoje četiri brza načina kako da momentalno smanjite razinu stresa.

Osjećate kao da će vam glava eksplodirati? Niste jedini! No, srećom, postoje četiri brza načina kako da momentalno smanjite razinu stresa.

 

1. Regulišite disanje

 

Kada ste pod stresom, vjerojatnije je da ćete hiperventilirati, što uzrokuje još više tenzija. Rješenje? Budite svjesni svog disanja. Ako osjećate kako ste blizu toga da potpuno puknete, svjesno se opustite te duboko udahnite na nos te izdahnite na usta. Pravilno disanje može pomoći usporiti broj otkucaja srca i sniziti krvni tlak. Učinite to nekoliko puta, sve dok ne osjetite da se osjećate barem malo bolje.

 

2. Pijte vodu

 

Dehidracija se događa kada ste pod velikim pritiskom, a odavno je poznato kako je ona jedan od glavnih neprijatelja produktivnosti. Kada svome tijelu uskraćujete tekućinu, koja mu je potrebna, stvarate mu stres, a ono će vam tako i odgovoriti na njega. Zato pripazite da pijete dovoljno tekućine baš svaki dan.

 

3. Prošetajte

 

Jedan od najboljih načina da vratite potrebnu energiju, za rješavanje stresnih zadataka, jest da se nakratko maknete od njih te prošećete. Najbolje bi bilo da izađete na svježi zrak, no ako to nije moguće, prošećite po uredu. Hodanje zapravo može staviti vaš mozak u meditacijsko stanje, dok priroda dokazano snižava napetost i povećava razinu energije. Osim toga, pogled na nešto novo i drugačije, dat će vašim očima toliko potreban predah.

 

4. Neka vam bude ugodno

 

Uklonite sve što vas na bilo koji način ograničava i sputava u tome da se osjećate maksimalno ugodno, o čemu god da se radilo. Nađite položaj koji vam je najugodniji, jer će vam  to omogućiti trenutno olakšanje.

 

Index.hr

BLIN
KOMENTARI