OKONČANA JUTROŠNJA DRAMA

Nakon velike policijske potjere u Zenici: Pronađena kidnapovana djevojčica!

Hronika 21.10.16, 10:37h

Nakon velike policijske potjere u Zenici: Pronađena kidnapovana djevojčica!
Djevojčica je trenutno u policiji i uz prisustvo psihologa razgovara sa policijskim službenicima

 

10:30 Prema najnovijim informacijama, djevojčica čija otmica je jutros prijavljena u zeničkom naselju Tetovo, pronađena je.

 

Djevojčica je trenutno u policiji i uz prisustvo psihologa razgovara sa policijskim službenicima.

 

Više detalja slijedi uskoro.

 

09:01 U zeničkom naselju Tetovo, jutros je kidnapovana jedna djevojčica,a druga od 11 godina uspjela je pobjeći, javlja dopisnik BHRT.  

 

Sve se desilo ispred OŠ Hasan Kikić, kada su djevojčice krenule na nastavu.

 

U toku je opsežna policijska akcija, a zeničko naselje Tetovo je potpuno blokirano.

 

- Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet niti uzrast te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece. Stanje je na zabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove, izjavio je zamjenik direktorice škole Mustafa Krgo.

 

Predstavnik Vijeća roditelja škole Branko Zadić je izjavio kako su roditelji potreseni te da ih je jutrošnja vijest o otmici itekako uznemirila.

 

- Primili smo prijavu i operativne ekipe policije su odmah otišle na teren. U ovoj fazi aktivnosti još nemamo više informacija o prijavljenom događanju - rekla je Feni portparol policije MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić.

 

Trenutno je zenička policija poduzela opsežne istražne aktivnosti na širem području i veliki broj pripadnika policije nalazi se na terenu.

 

Neslužbeno se saznaje da policija traga za crnim kombijem.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI