U Starom Gradu

Novi pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu ispred osnovne škole pokušali uvesti u vozilo

Hronika 21.10.16, 08:06h

Novi pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu ispred osnovne škole pokušali uvesti u vozilo
Samo uz dobru saradnju sa policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te Vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostavite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku, naveli su iz Odbora za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo

 

Nepoznate osobe pokušale su prije dva dana uvesti u vozilo djevojčicu ispred sarajevske Osnovne škole "Saburina" u Starom Gradu.

 

"U našem razgovoru sa MUP-om KS potvrđeno je da je policija obaviještena o događaju te da su poslali dovoljan broj policajaca na teren koji rade na ovom slučaju. Iz policije napominju da je sigurnost učenika dobra te da oko škola imaju stalne patrole i policijske službenike", navedeno je u saopćenju Odbora za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

 

Vijeće roditelja ima stalni kontakt sa predstavnicima MUP-a KS, te poziva roditelje da se ne izaziva bespotrebna panika, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu i povratku, prenosi Avaz.

 

"Samo uz dobru saradnju sa policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te Vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostavite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku", naveli su iz ovog Vijeća.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI