Predsjednik OIK Stolac nakon izlaska iz bolnice

Marijo Raguž: Šalili smo se, dijelili hranu s Bošnjacima, a onda je Kaplan uletio i šakom...

Front 20.10.16, 10:31h

Marijo Raguž: Šalili smo se, dijelili hranu s Bošnjacima, a onda je Kaplan uletio i šakom...
Sjećam se da sam čuo ženski glas: “Neka si ga udario, treba ih sve pobiti…”

 

Nakon desetak dana provedenih u bolnici u Mostaru, Marijo Raguž, predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva u Stocu, koji je povrijeđen na biračkom mjestu u Stocu na dan izbora te kojeg je, prema njegovim riječima, brutalno napao kandidat SDA za načelnika općine Salmir Kaplan, izašao je iz bolnice, te je za Večernji list govorio o izgredima i napadu.


Na pitanje kako je cijeli incident izgledao, Raguž je rekao:

 

- Sve je bilo jako mirno. Napetosti gotovo pa nije ni bilo. Šalili smo se cijeli dan, dijelili hranu (Bošnjaci i Hrvati). Bili smo jako opušteni i nismo ni slutili što nas čeka. Moja dužnost je bila provjera osobnih dokumenata. Otišao sam na toalet prije nego što je gospodin Kaplan uletio na biralište Podgrad 2. Kada sam izašao čuo sam vrisku i potrčao sam na svoje mjesto. Čim sam ušao, Kaplan je bacio nešto prema meni. Nisam siguran što jer su letjele stolice, glasačka kutija… U tom trenutku pokušao sam zgrabiti popis birača koji su izašli na izbore i tada me je Kaplan udario šakom u vrat. Pao sam i udario glavom. Osjetio sam i udarac nogom u tijelo, ali ne mogu sa sigurnošću reći tko me je udario.

 

. Sjećam se da sam čuo ženski glas: “Neka si ga udario, treba ih sve pobiti…” U tom trenutku sam skočio, policajci su utrčali, a Kaplan i Mahmutćehajić su istrčali. Osjetio sam da ne mogu disati i ponovno sam pao. Netko je pozvao hitnu, ali s obzirom na to da sam imao problema s disanjem, jedan od policajaca me je odveo do auta i odvezao u Dom zdravlja..., govori Raguž.


Cijeli intervju danas je objavljen u printanom izdanju Večernjeg lista.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI