primamljivi plodovi

Jesenske super namirnice: Uživajte u najboljim okusima ove sezone

Auto & Dom 15.10.16, 11:34h

Jesenske super namirnice: Uživajte u najboljim okusima ove sezone
Riječ je o super hrani koja će vam pomoći u mršavljenju


Koji je najbolji dio promjene godišnjih doba? Pa, naravno – hrana!
   

KOJI je najbolji dio promjene godišnjih doba? Pa, naravno – hrana! Svako godišnje doba ima svoje adute, a kada ih se zasitimo stiže promjena. I opet možemo uživati u novim sezonskim okusima hrane i superhrane- piše Index.hr.

 

Jesen i superhrana? Slatki krumpir, sjemenke bundeve s cimetom, slane pečene prokulice... Kombinacija je bezbroj i sve imaju nešto zajedničko. Riječ je o super hrani koja će vam pomoći u mršavljenju.

 

Uživajte u najboljim okusima ove sezone.  

 

Nar

 

Prepun vitamina C za imunitet ali i isto tako prebogat vlaknima koja su toliko potrebna u održavanju linije. Male osvježavajuće bobice uz to su i bogate antioksidansima i zaista su najbolje voće ove sezone.

 

Sjemenke bundeve

 

Nutritivno gledajući sjemenke bundeve savršene su za poticanje mršavljenja i stvarno su ukusna superhrana. 

 

Imaju jako visok udjel bjelančevina i vlakana, bogate su omega 3 masnim kiselinama i triptofanom, esencijalnim aminokiselinama koje smanjuju stres i poboljšavaju san, raspoloženje i promjene kod sezonskih poremećaja. 

 

Karfiol

 

S dovoljnim udjelom zdravih ugljikohidrata, s puno vlakana i omega 3 masnim kiselinama karfiol je stvarno pravi saveznik u mršavljenju.

 

Cimet

 

Iako nije hrana, ovaj začin posebno dolazi do izražaja u jesen, kasnije i zimu, i pravo je vrijeme da ga počnete koristiti. To je super začin koji pomaže regulirati šećere u krvi, potaknuti metabolizam, pomoći sniziti kolesterol i usput zadržati liniju, odnosno pomoći da malo teže jesenska hrana ne ostavi traga na njoj.

 

Slatki krumpir

 

Kad god da imate dobijete priliku nabaviti, nabavite ga. Slatki krumpir odlično regulira šećer u krvi, suzbija  apetit i pomaže tijelu bolje probaviti hranu s obzirom da ima visok udio vlakana.

 

U ovom slatkom obroku stvarno možete uživati znajući koliko vam pomaže u vašoj zdravoj prehrani. 

 

Prokulice 

 

Prepune vlakana, proteina i prebogate antioksidansima – prokulice su savršen dodatak vašim jesenskim obrocima. 

 

Kesten

 

Iznimno bogat škrobom visoke kvalitete zbog čega ima veliki energetski kapacitet i dobro se probavlja pa ako pazite na liniju jedite kestene jer ćete dobiti veliku količinu energije koju ćete lako i brzo probaviti. 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI