Ogroman propust Granične policije BiH

Otkriveni detalji: Evo kako je Sanjin Sefić uspio preći granicu i ući u Srbiju

Hronika 12.10.16, 13:45h

Otkriveni detalji: Evo kako je Sanjin Sefić uspio preći granicu i ući u Srbiju
Iz Granične policije BiH su ranije potvrdili da će pokrenuti internu istragu i sankcionisati one koji su odgovorni za ovaj propust

 

MUP Kantona Sarajevo je, kako nezvanično saznajemo, Graničnu policiju BiH usmeno i putem faxa obavijestio o bijegu Sanjina Sefića sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije djevojke.

 

Granična policija nije odregovala na način kako su to trebali uraditi. Barem su u ovom momentu takve informacije dostupne javnosti.

 

Sefića su do granice BiH sa Srbijom, kako nezvanično saznaje Hayat, dopratili jedan član porodice i poznanik. Odatle ga je na teritoriju Srbije odvezao taksista iz Priboja, koji je odranije policiji poznat po sličnim djelima. On je i ranije prebacivao kriminalce iz BiH u Srbiju, i to uvijek preko istih graničnih prijelaza. Međutim, u ovom momentu još je nepoznanica da li je taksista, koji će očito biti osumnjičen za pomaganje počiniocu krivičnog djela, sa svojim automobilom ušao na teritoriju BiH ili nije.

 

Iz Granične policije BiH su ranije potvrdili da će pokrenuti internu istragu i sankcionisati one koji su odgovorni za ovaj propust.

 

(Hayat.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI