FOTO/ Velika žalost za mladom sugrađankom

Bosanska Krupa: Tužna povorka i mirna šetnja za Editu Malkoč i Selmu Agić

Hronika 11.10.16, 18:13h

Za svoju Krupljanku Editu Malkoč i njenu prijateljicu Selmu Agić danas su ulicama grada, bolom i gnjevom šetali učenici i učenice Opće gimnazije Bosanska Krupa i Mješovite srednje škole „Safet Krupić“, sa svojim profesorima i profesoricama, direktorima. Svojim sugrađanima i prvim čovjekom grada

 

Ne postoje riječi kojima bi se opisalo koliko je Edita Malkoč bila dobra kćerka, sestra, drugarica, prijateljica. Nema ni riječi da se iskaže bol koja se utkala u Bosanskoj Krupi u svakom njenom sugrađaninu ovog utorka. Vrijedna učenica, besprijekorna studentica koja je krenula u osvajanje znanja na trećoj godini Filozofskog fakulteta u Sarajevu. 

 

Kakva je bila poslušna i odana kćerka i sestra, takva i studentica. Sve je polagala. Rado se vraćala svojoj Krupi i tamo uživala u velikoj ljubavi sa svojim najbližim, ali i sa svojom generacijom i prijateljima. Ljubav je dijelila i sa ljubavlju je živjela. Svoje studentske dane dijelila je sa najboljom drugaricom na fakultetu Selmom Agić iz Bugojna. Sudbina je tako htjela da podijele i posljednje trenutke svog života.

 

Bol, nevjerica i surova istina da Edite više nema je rečenica za današnji dan. Pitanje kako će to iznijeti majka, otac, sestra, njena porodica, njeni drugari, nema odgovora.

 

Za svoju Krupljanku Editu Malkoč i njenu prijatejicu Selmu Agić danas su ulicama grada, bolom i gnjevom šetali učenici i učenice Opće gimnazije Bosanska Krupa i Mješovite srednje škole „Safet Krupić“, sa svojim profesorima i profesoricama, direktorima. Svojim sugrađanima i prvim čovjekom grada.

 

Na gradskom trgu su poslali poruku da je previše izgubljenih života zbog nasilja, bahatosti, divljaštva, nebrige društva za sigurnost svih učesnika u saobraćaju, zbog sporosti i neučinkovitosti institucija, svega onoga zbog čega je otišlo mnogo života, onoga zbog čega više nemamo Edite i Selme.

 

Učenici su izrazili duboki suosjećaj sa porodicom Malkoč i Agić, poručujući da se Edita nikada ne može zaboraviti.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

BLIN
KOMENTARI