VIDEO/ POTOP U BRISELU

Belgija nas pregazila: Spahić zabio autogol, a onda je uslijedio debakl - Zmajevi poraženi sa 4:0!

Sport 07.10.16, 22:38h

Belgija nas pregazila: Spahić zabio autogol, a onda je uslijedio debakl - Zmajevi poraženi sa 4:0!
Hladan tuš uslijedio je već u 26. minuti kada je Spahić autogolom doveo Belgiju u vodstvo

 

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Briselu igrala protiv selekcije Belgije drugi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a utakmica je završila potopom Zmajeva od 4:0.

 

U početnim minutama susreta ekipe su odmjeravale snage te nije bilo većih prilika za postizanje gola. Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Haris Medunjanin koji je u 18. minutu natrčao na loptu u šesnaestercu protivničkog tima i šutirao preko gola Courtoisa.


Hladan tuš uslijedio je već u 26. minuti kada je Spahić autogolom doveo Belgiju u vodstvo.

 

 

Samo dvije minute kasnije mreža Zmajeva ponovo se tresla, strijelac novog pogodka za Belgiju bio je Hazard.  

 

 

Drugo poluvrijeme počelo je obećavajuće, naša reprezentacija zaigrala je odlučnije u nastavku meča i preuzeta inicijativu na terenu. No, nakon tri neuspješna šuta ka golu Belgijanaca u prvih desetak minuta, uslijedila je odlična akcija pred našim golom i u 60. minuti majstorija Alderweirelda za vodstvo Belgije od 3:0.

 

 

Šest minuta kasnije pred praznim golom BiH našao se Lukaku, ali je prejako šutirao i promašio. Međutim, nije promašio u 79. minuti, kada je sjajnim pogotkom potvrdio debakl Zmajeva i svoj tim doveo do pobjede od 4:0.

 

 


Selektor Mehmed Baždarević odlučio se večeras za startnu postavu: Begović, Bičakčić, Spahić, Zukanović, Lulić, Jajalo, Kolašinac, Medunjanin, Ibišević, Džeko i Pjanić.


Za Belgiju su od prve minute igrali: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vertonghen, J. Lukaku, Witsel, Fellaini, Mertens, Carrasco, Hazard i Lukaku.

 

Inače, Belgija i BiH susrele su se i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Prva utakmica u BiH završila je 1:1, dok je Belgija kod kuće prije godinu dana slavila sa 3:1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI