foto/ izborni užasi u bih

Ćamil Duraković dobiva prijeteće poruke na Facebooku

Front 04.10.16, 17:21h

Ćamil Duraković dobiva prijeteće poruke na Facebooku
Indikativno je da ne reaguje MUP RS shodno Zakonu o javnom redu i miru kojim je regulisano širenje nacionalne mržnje na društvenim mrežama, a na temelju kojeg je prošle godine ekspresno uhapšen Sanel Menzil u Kotor Varoši- piše novinska agencija Patria

 

Na Facebook profilu Ćamila Durakovića brojne su poruke podrške koje mu daju prijatelji posljednjih dana. Međutim, među njima se nalaze i zlobnici koji otvoreno prizivaju duh zločinca Ratka Mladića poručujući Durakoviću i Srebreničanima da je „došlo vrijeme da se riješimo dahija“, te „Ćamil jede prasetinu nisi ga vidio na snimku“, piše novinska agencija Patria.

 

Indikativno je da ne reaguje MUP RS shodno Zakonu o javnom redu i miru kojim je regulisano širenje nacionalne mržnje na društvenim mrežama, a na temelju kojeg je prošle godine podsjećamo ekspresno uhapšen Sanel Menzil u Kotor Varoši.

 

prijetnje-camil-durakovic

 

Poruke koje se upućuju Durakoviću za Dodikovu policiju i ministra Dragana Lukača nisu dovoljan razlog da reaguju i uhapse sve one koji ih ispisuju ne birajući riječi pune mrženje, a ni fotografije koje postavljaju na Facebooku- piše Patria. 

 

Kada je Menzil ostavio komentar “treba ispitati uloga u ratu svih koji su osumnjičeni i ako su krivi da trebaju biti privedeni pred lice pravde, a posebno se to odnosilo na one koji su zaposleni u državnim ustanovama” odmah je uhapšen.

 

prijetnje-camil-durakovic-2

 

Marko Lukić, Milan Mijušković, Miloš Samac samo su neki od profila sa kojih se na Durakovićevom postu ostavljaju komentari koji podgrijavao ioanko uzavrelu atmosferu u Srebrenici. 

 

(NAP; DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI