Nakon navoda da će 'poništiti' Brexit

Merkel demantovala Sarkozyja: Neće biti nikakvih novih ugovora niti zaustavljanja Britanaca u EU

Front 30.09.16, 21:51h

Merkel demantovala Sarkozyja: Neće biti nikakvih novih ugovora niti zaustavljanja Britanaca u EU
Ovo je upozorenje svima nama da ponovno razmislimo: Što nam Europa znači? Što Europa mora promijeniti da bi bila uspješna u očima ljudi?", kazala je Merkel u govoru na skupu CDU-a u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji

 

Odluka Velike Britanije da iziđe iz Europske unije upozorenje je za ostatak Unije, koja mora naučiti kako brže donositi odluke umjesto da mijenja svoje temeljne ugovore, kazala je u petak njemačka kancelarka Angela Merkel.

 

"Ovo je upozorenje svima nama da ponovno razmislimo: Što nam Europa znači? Što Europa mora promijeniti da bi bila uspješna u očima ljudi?", kazala je Merkel u govoru na skupu CDU-a u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

 

Dodala je da Europa mora odlučiti na što bi se trebala usredotočiti i u čemu može imati manju ulogu, kao i naučiti da brže donosi odluke.

 

Njemačka i Francuska ogradili se od Sarkozyja

 

"Ne smijemo stalno govoriti o novim ugovorima nego o djelima", kazala je Merkel, kako prenosi Hina.

 

Francuski predsjednički kandidat Nicolas Sarkozy rekao je ovaj tjedan da bi mogao uvjeriti Veliku Britaniju da se predomisli i ostane u EU-u kada bi se dogovorio novi europski ugovor koji bi joj bio prihvatljiviji, ako pobijedi na predsjedničkim izborima iduće godine.

 

Francuska i Njemačka ogradile su se od tog prijedloga.

 

(AJB/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

BLIN
KOMENTARI