Napokon lijepa vijest!

BEAUTY NEWS: Testiranje na životinjama za kozmetičke proizvode zabranjeno u Europskoj uniji

Lifestyle 30.09.16, 19:09h

BEAUTY NEWS: Testiranje na životinjama za kozmetičke proizvode zabranjeno u Europskoj uniji
Trebalo je proći vremena, ali zakon koji zabranjuje testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama napokon je prošao!

 

Od 21.09. 2016., proizvodi koji su testirani na životinjama zabranjeni su o Europskoj Uniji, a time i u Hrvatskoj. Dobre vijesti za sve one zečiće, miševe, i ostale sudionike okrutnih testiranja, i za borce za zaštitu životinja koji su se borili za ovaj zakon.

 

Iako neki brendovi na svojim proizvodima imaju oznaku "Cruelty Free", što zapravo ne znači da ne testiraju na životinjama, nego da pritom nisu okrutni, većina velikih kozmetičkih imena prakticiraju ovu nepopularnu metode testiranja.

 

Ovi vrlo okrutni “testovi”” uključuju i nanošenje proizvoda koji se testira direktno na mišju rožnicu, ili na obrijanu zečju kožu.

 

Bilo je stvarno vrijeme da se ove barbarske metode ukinu, a upravo to se desilo na datum 21.09. 2016. kada je Europski sud pravde presudio da u Europskoj uniji nisu dozvoljena testiranja kozmetičkih proizvoda na životinjama, i to bez iznimaka.

 

Usput rečeno, što je vrlo iznenađujuće, Europska unija nije prva koja zabranila ove modetode: Izrael, Indija, i Norveška to su napravile puno prije.

 

Cosmopolitan.hr 

BLIN
KOMENTARI